نیازهای سلامت باروری زنان و دختران در بلایای طبیعی: یک مقاله مرور نظامند
سال انتشار: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 122
فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IJOGI-26-8_008
تاریخ نمایه سازی: 18 آذر 1402
چکیده مقاله:
مقدمه: بلایای طبیعی، یکی از بحران های رو به افزایش در جهان می باشند. تاثیر این بحران ها بر روی زنان و دختران بالغ، بیشتر از سایر گروههای جامعه می باشد. نیازهای سلامت باروری زنان و دختران بالغ، یکی از مسائل مهم در زمان وقوع بحران های طبیعی است که نیازمند توجه ویژه می باشد. اگرچه میزان توجه به این موضوع، افزایش یافته است؛ همچنان، نیازهای سلامت باروری مورد غفلت قرار گرفته است. مطالعه مروری حاضر با هدف بررسی تاثیر بلایای طبیعی بر نیازهای بهداشت باروری زنان و دختران سنین باروری انجام شد.روش کار: در این مطالعه مرور نظامند، بانک های اطلاعاتی Web of Science، PubMed، Scopus و Cochrane Library در بازه سال های ۲۰۲۳-۲۰۱۱ با استفاده از کلیدواژه هایMESH شاملNatural disaster،Reproductive Health ، Women و Girl مورد جستجو قرار گرفتند. کیفیت مطالعات با توجه به چک لیست های STROBE و انستیتو جوآنا بریگز (JBI) ارزیابی شد و سپس ۱۰ مطالعه واجد شرایط، مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.یافته ها: زنان و دختران در طی بلایای طبیعی با مشکلات متعددی در رابطه با بهداشت باروری مواجه می شوند. نیازهای بهداشت باروری زنان و دختران در حین بلایای طبیعی شامل نیازهای مرتبط با سلامت مادر و کودک، بهداشت قاعدگی و تناسلی، بلوغ زودرس و دسترسی به خدمات سلامت باروری می باشد.نتیجه گیری: وقوع بلایای طبیعی مانند سیل، سیل برق آسا و زلزله، باعث می شود نیازهای بهداشت باروری در زنان و دختران به خوبی تامین نگردد، بنابراین، زنان و دختران پس از آن دچار مشکلات عدیده ای می گردند. از این رو توصیه می گردد تا زیرساخت ها و آموزش های لازم جهت آمادگی در برابر وقوع بلایای طبیعی احتمالی صورت گیرد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
فرزانه صفاجو
دانشجوی دکترای تخصصی بهداشت باروری، کمیته تحقیقات و فناوری دانشجویی، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران.
فاطمه ناهیدی
دانشیار گروه مامایی و بهداشت باروری، مرکز تحقیقات مامایی و بهداشت باروری، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران.
فضل الله احمدی
استاد گروه پرستاری، دانشکده علوم پزشکی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :