دوپ کردن قابل کنترل نانوذرات مغناطیسی بر روی نانولوله های پوشش داده شده با سیلیکا و بررسی خصوصیت فوتوکاتالیستی نانوکامپوزیت (Fe۳O۴/SiO۲/ MWCNT)

سال انتشار: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 59

فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_PHYS-3-1_008

تاریخ نمایه سازی: 15 آذر 1402

چکیده مقاله:

در این مقاله، نانولوله کربنی عامل دار (MWCNT-COOH) با لایه هایی از پوشش زیست سازگار دی اکسید سیلیسیوم (سیلیکا) پوشش داده شد. این پوشش به دلیل دارا بودن گروه های هیدروکسیل (OH) متعدد در سطح خود، علاوه بر آنکه از تجمع نانولوله ها جلوگیری می کند، قابلیت گیراندازی و پایدار کردن نانوذرات مختلف را به طور یکنواخت و به اندازه دلخواه روی سطح خود دارد. نانولوله پوشیده با سیلیکا (MWCNT/SiO۲) با درصد های مختلفی از نانوذرات مگنتیت (Fe۳O۴) دوپه شد. نسبت های ۱، ۲ و ۳ برابر Fe۳O۴ به MWCNT/SiO۲ به ترتیب S۱، S۲ و S۳ نامیده شدند. نانوکامپوزیت های حاصل (MWCNT/SiO۲/Fe۳O۴) توسط طیف سنجی پراش پرتو ایکس (XRD)، میکروسکوپ الکترونی روبشی (SEM) مشخصه یابی شد. خاصیت مغناطیسی نمونه ها با استفاده از مغناطش سنج نمونه ارتعاشی (VSM) بررسی شد که نشان دهنده خاصیت سوپرپارامغناطیس نانوکامپوزیت ها بود. به دلیل دارا بودن خاصیت زیست سازگاری، هر سه نمونه از نانوکامپوزیت تهیه شده به عنوان فوتوکاتالیست های قابل بازیافت (به دلیل دارا بودن خاصیت مغناطیسی) برای حذف رنگ متیلن آبی مورد استفاده قرار گرفتند

نویسندگان

ساناز سعیدی راد

گروه فیزیک، دانشکده علوم پایه، دانشگاه ولیعصر (عج) رفسنجان

جمیله سیدیزدی

;گروه فیزیک، دانشکده علوم پایه، دانشگاه ولی عصر (عج) رفسنجان

سیده هدی حکمت آرا

گروه فیزیک، دانشکده علوم پایه، دانشگاه ولی عصر (عج) رفسنجان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :