بررسی آینده پژوهی بهره وری درآموزش و پرورش

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: سومین کنفرانس ملی مطالعات کاربردی در فرآیندهای تعلیم و تربیت
  • کد COI اختصاصی: EBRCCONF03_0387
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 55
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نرگس سیری

کارشناسی ارشد، شیمی تجزیه، دانشگاه پیام نورقماداره آموزش و پرورش شهرستان پاکدشت، آموزشگاه حضرت سکینه

سیمین سیری

کارشناسی ارشد ، بهداشت، دانشگاه مدرس۲اداره آموزش و پرورش شهرستان پاکدشت، آموزشگاه ایران

فاطمه سیری

کارشناسی ارشد ،زیست جانوری ،پیام نوراداره آموزش و پرورش شهرستان پاکدشت، آموزشگاه مائده

چکیده

آموزش و پرورش به عنوان مولفه ای تاثیرگذار در آینده کشور ها دارای پیچیدگی تعاملی و ارتباطی است که توجه به آن مستلزم ملاحظات زیادی است .تغییرات در جهان امروز ناشی از تغییرات علم و فناوری است ، این تغییرات در تمامی محورهای زندگی ما اثر مستقیم و یا غیر مستقیم دارد. پژوهش حاضر با روش تحقیق کیفی و بررسی اسناد و مقالات کتابخانه ای انجام شده است . رویای شناخت و آگاهی نسبت به آینده، رویایی است که از دیر باز تلاش افراد بسیاری را در طول تاریخ به خود معطوف داشته است . آینده در هر لحظه در حال ساخته شدن است و هیچگاه نمی ایستد. اولین فعالیت آینده پژوهی در قالب یک تحلیل علمی در سالهای ۱۹۳۰ تا ۱۹۳۳ توسط یک گروه محققین و با سرپرستی ویلیام اف آگبرن در زمینه جامعه شناسی که علم نوپایی شناخته میشد، در آمریکا انجام شد. توجه به میزان افزایش علم در چند دهه اخیر نسبت به گذشته و حرکت شتابان جهان کنونی براساس دانش محوری ، تصمیم گیران سازمانها را ملزم به شناخت آینده و مطالعات آیندهشناسی می کند. از دیرباز آموزش و پرورش سعی کرده انسانها را آنگونه تربیت و آموزش دهد که مهمترین ویژگی آنها داشتن روحیه دلاوری و قهرمانی باشد. هنگامی که ثروت و انباشتن سرمایه شرط داشتن قدرت و توانایی شمرده می شود (عصر صنعتی ) آموزش و پرورش ماموریت میگیرد تا نسلی پرورش و آموزش دهد که بتواند از هر طریق به ثرروت و انباشتن سرمایه برسد. امروزه در عصر فراصنعتی که میزان بهره مندی از توانایی و قدرت ارتباط بسیار تنگاتنگی با میزان بهره مندی از دانش و توانایی استفاده از آن پیدا کرده است . امیدواریم این تحقیق مورد استفاده دانشجویان و اساتید و آموزگاران در حوزه آینده پژوهی باشد.

کلیدواژه ها

آینده پژوهی ،آموزش و پرورش، آینده، بهره وری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.