مطالعه چالش های فرآیند یاددهی- یادگیری درس ریاضی پایه اول ابتدایی از دیدگاه معلمان شهر اندیمشک
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: نهمین همایش ملی مطالعات و تحقیقات نوین در حوزه علوم تربیتی، روانشناسی و مشاوره ایران
- کد COI اختصاصی: PCCONF09_537
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 65
نویسندگان
کارشناسی ارشد برنامه ریزی درسی دانشگاه پیام نور مرکز خمین
استادیار گروه علوم تربیتی، دانشگاه پیام نور
چکیده
این پژوهش با هدف مطالعه چالش های دانش آموزان پایه اول ابتدایی در فرآیند یادگیری درس ریاضی, و همچنین چالش های معلماناین پایه در فرآیند یاددهی این درس, از دیدگاه معلمان پایه اول ابتدایی شهر اندیمشک انجم شد. پژوهش حاضر به لحاظ هدف ازنوع کاربردی بوده و به لحاظ شیوه اجرا با روش کیفی مصاحبه و تحلیل مضمون(تم) انجام شد. جامعه آماری پژوهش را کلیهمعلمان پایه اول ابتدایی شهر اندیمشک به تعداد ۳۷۰ نفر تشکیل می داد که با استفاده از روش نمونه گیری هدفمند تا ازمان رسیدنبه شباع نظری داده ها با تعداد ۱۵ نفر از این معلمان مصاحبه شد. برای تهیه دستورالعمل انجام مصاحبه چالش های مرتبط بادانش آموزان در فرآیند یاددهی-یادگیری ریاضیات پایه اول ابتدایی در۳ مضمون اصلی شامل چالش های عاطفی چالش های شناختیو چالش های مهارتی دسته بندی شدند. یافته ها نشان داد چالش های عاطفی دارای ۲ مضمون سازنده شامل؛ چالش های عاطفی ناشیاز مشکلات خانوادگی و چالش های شخصیتی، چالش های شناختی دارای ۴ مضمون سازنده شامل؛ اختلالات عمومی یادگیری، ضعفدر منطق و استدلال، ضعف توجه و ضعف حافظه بود و چالش های مهارتی دارای۲ مضمون سازنده شامل؛ ضعف در مهارتهایحسی- حرکتی مستلزم یادگیری ریاضی و ضعف در انجام عملیات ذهنی ریاضی بود. چالش های مرتبط با معلمان در آموزش درسریاضی در دو حیطه آموزش های حضوری و غیرحضوری به دو مضمون کلی چالشهای ساختاری نظام آموزشی و چالش های مهارتی تقسیم بندی شدند.کلیدواژه ها
ریاضی پایه اول، چالش ها، یاددهی یادگیری، معلمان، دانش آموزانمقالات مرتبط جدید
- تحلیل جامعه شناختی تاثیر سیاست های جمعیتی بر فرزندآوری در ایران
- پیش بینی رفتار تکانشگری نوجوانان: نقش نظمجویی فرایندی هیجان، همدلی هیجانی و نظمجویی فرایندی هیجان
- اثربخشی درمان هیجان مدار بر روی میزان افکار خودکشی سربازان یکی از یگانهای نظامی
- دیدگاه اجتماعی -فرهنگی فاطمه مرنیسی به جایگاه زنان در حوزه عمومی
- تاثیر سواد تربیتی معلم بر رفع افسردگی دانش آموزان
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.