تهیه نقشه تراکم تاج پوشش جنگل های زاگرس با استفاده از تصاویر لندست ۹ و عکسبرداری نیمکره ای
محل انتشار: فصلنامه پژوهش و توسعه جنگل، دوره: 9، شماره: 1
سال انتشار: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 115
فایل این مقاله در 19 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JFRD-9-1_004
تاریخ نمایه سازی: 13 آذر 1402
چکیده مقاله:
هدف از این پژوهش ارزیابی مدل تراکم تاج پوشش جنگل (FCD) و نرمافزار تلفن همراه GLAMA در تخمین تراکم تاج پوشش جنگلهای زاگرس در شهرستان سردشت است. بدین منظور دادههای ماهوارهای لندست ۹ مربوط به سال ۱۴۰۱ مورد استفاده قرار گرفت. برای اجرای مدل، چهار شاخص شامل: ۱) شاخص پوشش گیاهی پیشرفته، ۲) شاخص خاک لخت، ۳) شاخص سایه، و ۴) شاخص حرارتی محاسبه شدند. سپس با ترکیب و سنتز این شاخصها، شاخصهای سایه پیشرفته و تراکم گیاهی محاسبه و در نهایت با ادغام این دو شاخص، نقشه مدل FCD تهیه شد. برای اعتبارسنجی مدل تهیهشده از عکسبرداری نیمکرهای تحت نرمافزار GLAMA استفاده شد. بدین منظور تعداد ۱۰۰ قطعهنمونه مربعی شکل در سطح شهرستان سردشت با تاج پوششهای مختلف انتخاب و عکسبرداری از تاج پوشش در پنج نقطه از هر قطعهنمونه انجام شد. ارزیابی قابلیت طبقههای مختلف مدل FCD تهیه شده برای شهرستان سردشت، نشاندهنده صحت کل ۷۶ درصد و مقدار ضریب کاپای ۶۹۷/۰ بود. همچنین نتایج همبستگی بین میانگین مقادیر شاخص تاج پوشش محاسبه شده توسط عکسبرداری نیمکرهای و مقادیر بهدستآمده توسط مدل FCD همبستگی بالا (۹۸۵/۰=R۲) و معنیداری (۰۰۰۱/۰ >= p-value) را نشان داد. از اینرو، میتوان بیان داشت که مدل FCD تهیه شده با استفاده از دادههای ماهوارهای لندست ۹ و نرمافزار تلفن همراه GLAMA دارای کارایی بسیار مناسبی در جنگلهای زاگرس در تخمین درصد تراکم تاج پوشش اراضی جنگلی هستند.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
Hadi Beygiheidarlou
دکتری جنگلداری، گروه مهندسی جنگل، برنامه ریزی مدیریت جنگل و اندازه گیری های زمینی، دانشکده جنگلشناسی و مهندسی جنگل، دانشگاه براشوف، براشوف، رومانی
Asma Karamat Mirshekarlou
کارشناسی ارشد جنگلداری، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران.
Samira Sasanifar
دکتری جنگلداری، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران
Bakhtear Khezryan
دانشجوی دکتری جنگلداری، دانشکده منابع طبیعی دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :