پیش بینی تغییرات پوشش جنگلی منطقه بویراحمد با استفاده از مدل Geomod
محل انتشار: فصلنامه پژوهش و توسعه جنگل، دوره: 6، شماره: 3
سال انتشار: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 110
فایل این مقاله در 14 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JFRD-6-3_007
تاریخ نمایه سازی: 13 آذر 1402
چکیده مقاله:
پایش و بررسی تغییرات کاربری اراضی در عرصههای جنگلی، اطلاعات قابل قبولی را بهمنظور مدیریت کارآمد این منابع فراهم میکند. در این پژوهش بهمنظور ارزیابی تغییرات پوشش جنگلی قسمتی از بخش مرکزی شهرستان بویراحمد از تصاویر ماهوارهای لندست سال ۱۳۶۶ و ۱۳۹۲ استفاده شد. طبقهبندی تصاویر با الگوریتم حداکثر احتمال در چهار طبقه شامل کشاورزی، جنگل، مرتع و مسکونی یا دیگر کاربریها انجام شد و بهمنظور پیش بینی تغییرات پوشش جنگلی برای سال ۱۴۱۸ از مدل Geomod استفاده شد. ضریب کاپا حاصل از طبقهبندی سال ۱۳۶۶ و ۱۳۹۲ بهترتیب برابر ۸۹/۰ و ۸۸/۰ بهدست آمد. نتایج نشان داد در دوره زمانی ۱۳۹۲ -۱۳۶۶ حدود ۶/۸۳۹۵ هکتار از مساحت جنگلها کاسته شده است و در دوره ۱۴۱۸ -۱۳۹۲ نیز مساحت جنگلها با کاهش ۷/۹۹۳۸ هکتاری روبهرو خواهد شد. نتایج مدلسازی با رگرسیون لجستیک بهترتیب با Pseudo R۲ و ضریب ROC، ۲۴/۰ و ۷۳/۰، نشاندهنده توانایی مناسب مدل در برآورد تغییرات جنگل در ۲۶ سال گذشته است. نتایج مربوط به شبیه سازی نقشه پوشش زمین سال ۱۳۹۲ نشان داد که مدل Geomod توانایی و قابلیت بالایی در مدل سازی تغییرات پوشش زمین دارد که در این بررسی صحت و درستی نقشه های پوشش زمین حدود ۹۰ درصد بوده است.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
Fatemeh Nozari
دانشجوی کارشناسی ارشد جنگلداری، گروه جنگل، مرتع و آبخیزداری، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه یاسوج، یاسوج، ایران.
Alireza Salehi
استادیار، گروه جنگل، مرتع و آبخیزداری ، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه یاسوج، یاسوج، ایران
Mohsen Armin
استادیار، گروه جنگل، مرتع و آبخیزداری، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه یاسوج، یاسوج، ایران.
Mohsen Farzin
گروه منابع طبیعی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه یاسوج
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :