تاثیر شبکه های اجتماعی مجازی بر سرمایه اجتماعی و قابلیتهای یاد گیری سازمانی با نقش میانجی کنشهای یاریگرانه
محل انتشار: فصلنامه رفاه اجتماعی، دوره: 20، شماره: 78
سال انتشار: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 112
فایل این مقاله در 28 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_REFA-20-78_002
تاریخ نمایه سازی: 13 آذر 1402
چکیده مقاله:
مقد مه: از ویژگیهای مهم شبکه های اجتماعی، اشتراک گذاری د انش مبد ل شد ه است که د ر ارتقای کمی و کیفی سرمایه اجتماعی موثر است. لذا هد ف از این تحقیق بررسی تاثیر شبکه های اجتماعی مجازی بر سرمایه اجتماعی و قابلیتهای یاد گیری سازمانی با توجه به نقش میانجی کنشهای یاریگرانه است.
روش: جامعه آماری تحقیق شامل همه کارکنان و مد یران اد اره کل راه وشهرسازی استان مازند ران (۴۰۲ نفر) هستند . بد ین منظور بر اساس جد ول مورگان ۱۹۸ پرسشنامه با استفاد ه از روش خوشه ای چند مرحله ای از این جامعه جمع آوری شد . برای گرد آوری د اد ه ها از پرسشنامه های معتبر سرمایه اجتماعی با ۲۴ سوال، کنشهای یاریگرانه با ۴ سوال، قابلیتهای یاد گیری سازمانی با ۱۷ سوال و شبکه اجتماعی مجازی با ۱۸ سوال بکار گرفته شد ه است. روایی پرسشنامه با استفاد ه از تحلیل عاملی تایید ی و پایایی آن از طریق آلفای کرونباخ بررسی و تایید شد .
یافته ها: آزمون فرضیه با نرم افزار لیزرل نشان د اد که شبکه اجتماعی مجازی بر سرمایه اجتماعی، قابلیت یاد گیری سازمانی، کنشهای یاریگرانه د ارد و سرمایه اجتماعی بر قابلیت یاد گیری سازمانی و کنشهای یاریگرانه بر قابلیت یاد گیری سازمانی تاثیر د ارد .
بحث: با توجه به نتایج به د ست آمد ه سرمایه اجتماعی بر قابلیت یاد گیری سازمانی از طریق کنشهای یاریگرانه اثر مستقیم و غیرمستقیم می گذارد . به عبارتی با توجه به نقش تعد یل کنند ه کنشهای یاریگرانه، با ارتقای سرمایه اجتماعی مبتنی بر شبکه اجتماعی مجازی میزان قابلیت یاد گیری سازمانی افزایش می یابد .
کلیدواژه ها:
Helpful activities ، Organizational learning capability ، Social capital ، Virtual social networking ، سرمایه اجتماعی ، شبکه های اجتماعی مجازی ، قابلیت یادگیری سازمانی ، کنش یاریگرانه.
نویسندگان
fatemeh paknahad
Department of Government Management, Faculty of Management, Chalous Islamic Azad University, Chalous, Iran
mohammad taghipourian
Department of Government Management, Faculty of Management, Chalous Islamic Azad University, Chalous, Iran
behzad farokhseresht
Department of Management, Faculty of Management, Chalous Islamic Azad University, Chalous, Iran
masomali salimian
Department of Management, Faculty of Management, Chalous Islamic Azad University, Chalous, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :