سنجش اثر آنتی اکسیدانی و ضد سرطانی اسطوخودوس و بادرنجبویه بر روی رده سلولی سرطان های پستان، رحم و تخمدان
سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 950
فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_NBR-8-1_003
تاریخ نمایه سازی: 9 آذر 1402
چکیده مقاله:
بشر از دیرباز به گیاهان علاوه بر دید خوراکی با بینش درمانی نیز نگریسته است. گیاهان منبع غنی از ترکیبات آنتی اکسیدانی و فنولی هستند. اسطوخودوس و بادرنجبویه از گیاهان دارویی هستند که غنی از ترکیبات آنتی اکسیدانت هستند. هدف از این مطالعه، مقایسه میزان ترکیبات آنتی اکسیدانی عصاره های دو گیاه اسطوخودوس و بادرنجبویه و بررسی اثر آن ها بر روی رده سلولی سرطان های پستان، رحم و تخمدان با استفاده از روش عصاره گیری و حلال مناسب است. از برگ خشک گیاهان عصاره های متانولی، آبی، اتانولی تهیه گردید و سنجش فعالیت آنتی اکسیدانی با روش DPPH و FRAP صورت گرفت و در نهایت اثر ضد سرطانی عصاره ها بر روی رده های سلول سرطانی پستان، رحم و تخمدان با روش MTT سنجیده شد. مقایسه نتایج سنجش آنتی اکسیدان کل نشان داد بیشترین میزان مربوط به عصاره اتانولی لئوفلیزه بادرنجبویه و عصاره متانولی لیوفلیزه اسطوخودوس است. میزان IC۵۰ عصاره اتانولی بادرنجبویه برابر ۰/۰۲۸ میلی گرم بر میلی لیتر بر رده سلولی OVCAR-۳ بوده که بهترین نتیجه را نسبت به سایر حلال ها و سایر رده های سلولی داشته و در رده سلول های MCF-۷ نیز عصاره اتانولی اسطوخودوس با میزان IC۵۰ برابر ۲/۰۷ میلی گرم بر میلی لیتر بهترین نتیجه را داشت. در رده سلولی HeLa نیز عصاره متانولی اسطوخودوس با IC۵۰ برابر ۷/۳۶ میلی گرم بر میلی لیتر بهتر از دو حلال دیگر بود. در این پژوهش برای اولین بار تاثیر عصارههای مختلف بادرنجبویه و اسطوخودوس بر روی رده سلولهای سرطان پستان (MCF-۷)، تخمدان (OVCAR-۳) و دهانه رحم (HeLa) سنجیده شد و نتایج نشان دادکه عصاره اتانولی و متانولی حاصله از این گیاهان دارای خاصیت کشندگی بیشتری بر روی رده سلول های سرطانی است.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
Parichehr Hanachi
۱Biotechnology Dep, Faculty of Biological Science, Alzahra University, Tehran Iran
Hojat Sadeghi Ali Abadi
Department of Medicinal Chemistry, School of Pharmacy and Pharmaceutical Sciences, Pharmaceutical Sciences Research Center, Isfahan University of Medical Sciences, Isfahan, Iran
Nasim Ghorbani
Biotechnology Dep, Faculty of Biological Science, Alzahra University, Tehran Iran
Roshanak Zarringhalami
Biotechnology Dep, Faculty of Biological Science, Alzahra University, Tehran Iran
Khadijeh Kiarostami
گروه علوم گیاهی، دانشکده علوم زیستی، دانشگاه الزهرا، تهران، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :