بررسی تجزیه ترکیبات هیدروکربنی آلیفاتیک و آروماتیک توسط باکتری های بومی جداسازی شده از خاک های آلوده به ترکیبات نفتی
سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 139
فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JEHE-3-1_005
تاریخ نمایه سازی: 8 آذر 1402
چکیده مقاله:
زمینه و هدف: با توجه به اهمیت حذف ترکیبات آلاینده هیدروکربنی در طبیعت، این مطالعه توسط دو سویه باکتری بومی که از خاک های آلوده به ترکیبات نفتی جداشده انجام گرفت.
مواد و روش ها: به منظور جداسازی باکتری های مورد نظر نمونه برداری از خاکهای آلوده به نفت در اطراف چاه های نفتی اهواز انجام شد. غربالگری باکتری های تجزیه کننده مواد هیدروکربنی با ۱ درصد نفت در محیط مایع پایه نمکی بعنوان تنها منبع کربن انجام شد. روش اندازه گیری رشد باکتری ها سنجش پروتئین کل بود. برای سنجش مصرف ترکیبات هیدروکربنی از روش اکسیداسیون کربن آلی با دی کرومات پتاسیم استفاده شد.
یافته ها: آزمایشات شناسایی نشان داد که باکتری ها متعلق به جنس سودوموناس و پلانوکوکوس هستند. نتایج آزمایشهای توان تجزیه کنندگی ترکیبات هیدروکربنی نشان داد که سویه های S۱و S۲ به ترتیب ۳۲ و ۱۵/۲۶ درصد قطران، ۶/۵۹ و ۳۳/۳۵ درصد نفت خام و ۸۶/۸۰ و ۶/۶۵ درصد روغن زیتون را در مدت ۱۴ روز تجزیه کردند، در حالیکه در محیط کشت مخلوط از دو سویه حدود ۵ درصد کارایی تجزیه زیستی را افزایش یافت.
نتیجه گیری: نتایج بدست آمده در این تحقیق نشان دهنده توانایی بالای این باکتری های بومی در تجزیه آلاینده های نفتی بخصوص ترکیبات آروماتیک سمی بوده و می توان از آنها در جهت حذف آلاینده های نفتی دیر تجزیه شونده بهره گرفت.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
فرهاد گیلاوند
گروه میکروبیولوژی، دانشکده علوم زیستی، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران
غلامحسین ابراهیمی پور
گروه میکروبیولوژی، دانشکده علوم زیستی، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران
مریم کارخانه
مرکز تحقیقات بیماری های گوارش و کبد، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران
عبدالرزاق مرزبان
مرکز تحقیقات بیوتکنولوژی، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :