بررسی شیوع اختلالات اسکلتی-عضلانی و ریسک فاکتورهای مرتبط در یک صنعت ساخت سازه های فلزی در تهران
سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 166
فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JEHE-4-1_002
تاریخ نمایه سازی: 8 آذر 1402
چکیده مقاله:
زمینه و هدف: اختلالات اسکلتی- عضلانی از جمله شایعترین آسیبهای شغلی هستند که به دلیل ریسک فاکتورهای مختلفی ایجاد میشود. هدف از این مطالعه ارزیابی میزان شیوع و سطح ریسک ابتلا به اختلالات اسکلتی-عضلانی در کاگران یک صنعت ساخت سازههای فلزی می باشد.
مواد و روش ها: مطالعه توصیفی تحلیلی حاضر بر روی ۲۰۲ نفر از کاگران شاغل در ۷ پست کاری یک کارخانه ساخت سازه فلزی انجام شد. شیوع اختلالات اسکلتی- عضلانی با استفاده از پرسشنامه نوردیک و میزان مواجهه بدن با ریسک فاکتورهای مرتبط با این اختلالات با استفاده از روش ارزیابی سریع مواجهه (QEC) مورد ارزیابی قرار گرفت. آنالیز دادهها با استفاده از آزمون تی، کای دو و تحلیل واریانس یکطرفه با استفاده از نرم افزار ۱۹SPSS صورت گرفت.
یافته ها: بر اساس پرسشنامههای تکمیلی۲۵/۷۴ درصد از کارگران طی یکسال گذشته علائم اختلالات اسکلتی-عضلانی را تجربه کرده اند. بالاترین میزان شیوع اختلالات در نواحی کمر، زانو، دست و مچ دست بود. بین میزان شیوع اختلالات با سطح ریسک مواجهات بدن ارتباط معنی دار و مستقیمی یافت شد.
نتیجه گیری: شیوع اختلالات اسکلتی-عضلانی در بین مشاغل مختلف درگیر در ساخت سازههای فلزی بالا میباشد. عواملی مانند عدم اعمال ملاحظات ارگونومیک در طراحی ایستگاههای کاری، شیوههای نامناسب کاری، تجهیزات حمل و جابجایی بار ناکارآمد، حجم کاری بالا و فشار زمانی در تحویل محصول و... در ایجاد اختلالات اسکلتی- عضلانی موثر است.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
فاطمه زارعی
مرکز تحقیقات بهداشت، ایمنی و محیط، دانشگاه علوم پزشکی البرز، کرج، ایران
سیده آذر موسوی فرد
مرکز تحقیقات بهداشت، ایمنی و محیط، دانشگاه علوم پزشکی البرز، کرج، ایران
مژگان اردستانی
گروه مهندسی بهداشت حرفه ای، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی البرز، کرج، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :