تعیین کار آیی فرآیند ازن زنی توام با کاربرد پر سولفات در حذف فورفورال از محیط های آبی
سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 118
فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JEHE-4-2_003
تاریخ نمایه سازی: 8 آذر 1402
چکیده مقاله:
مقدمه: فورفورال یک ترکیب آلی آروماتیک حلقوی بوده که از طریق صنایعی هم چون پتروشیمی، خمیر سازی، داروسازی، غذایی و غیره تولید و به محیط زیست واردشده است. ازجمله روش های موثر در حذف این آلاینده روش های اکسیداسیون پیشرفته مانند ازن زنی همراه با کاتالیزور می باشد. هدف از انجام این پژوهش بررسی کار آیی فرایند ازن زنی توام با کاربرد پر سولفات در حذف فورفورال از محیط های آبی بوده است.
مواد و روش ها: این مطالعه تجربی، در رآکتور نیمه پیوسته به حجم یک لیتر انجام پذیرفت و تاثیر متغیرهای غلظت فورفورال (۳۰- ۵ میلی گرم در لیتر)، دوز پر سولفات (۱۵-۴میلی مولار)، pH (۱۱-۳)، زمان واکنش (۳۵-۰ دقیقه) در دوز ازن ۱گرم در دقیقه موردبررسی قرار گرفت. همچنین به منظور اطمینان از کارایی فرآیند از شرایط بهینه غلظت COD مورد اندازه گیری قرار گرفت.
یافته ها: نتایج حاصل از تحقیق نشان می دهد که در ۳pH= ، دوز پر سولفات برابر ۱۲ میلی مولار، دوز ازن برابر ۱ گرم در دقیقه و غلظت اولیه فورفورال برابر ۵ میلی گرم در لیتر، کار آیی حذف فورفورال و COD به ترتیب ۳۴/۹۳درصد و ۷۰درصد بوده است.
نتیجه گیری: نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد، فرآیند ازن/ پر سولفات، می تواند یک فرآیند مناسب در راستای حذف ترکیبات آلی آروماتیک و حلقوی ازجمله آلاینده موردنظر می باشد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
علیرضا رحمانی
Prof. of Environmental Health Eng, Research Center for Health Sciences, Hamadan University of Medical Sciences, Hamadan, Iran
جمال مهر علی پور
M.Sc. Student of Environmental Health Eng, School of Public Health, Hamadan University of Medical Sciences, Hamadan, Iran
صبا مجیدی
M.Sc. Student of Environmental Health Eng, School of Public Health, Hamadan University of Medical Sciences, Hamadan, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :