بررسی عملکرد تصفیه خانه فاضلاب بیمارستان شهدای بهشهر در سال ۹۴-۱۳۹۳
سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 109
فایل این مقاله در 13 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JEHE-4-2_007
تاریخ نمایه سازی: 8 آذر 1402
چکیده مقاله:
زمینه و هدف: فاضلاب بیمارستانی به دلیل دارا بودن آلایندههایی چون مواد دارویی و آنتی بیوتیک ها، ترکیبات شیمیایی و فلزات سنگین و ... در صورت عدم تصفیه مناسب و ورود آن به آبهای پذیرنده موجب مخاطرات بهداشتی میگردند. این مطالعه به بررسی وضعیت تصفیه و کیفیت پساب خروجی از فاضلاب بیمارستان تک تخصصی زنان و زایمان شهدای بهشهر و مقایسه پساب خروجی آن با استانداردهای محیط زیست پرداخته است.
مواد و روش ها: این مطالعه درسال ۹۴-۱۳۹۳ برروی تصفیهخانه فاضلاب بیمارستان تک تخصصی زنان و زایمان شهدای بهشهر به روش توصیفی- تحلیلی انجام گرفته است. به منظور تعیین کیفیت فاضلاب و کارایی تصفیه خانه عمل نمونه برداری از پساب خروجی تصفیهخانه صورت گرفت. نمونه ها از نظر مقادیر BOD،COD، TDS ،TSS، DO ،کدورت، کلرآزاد، کلیفرم مدفوعی و کلیفرم کل به روش استاندارد آنالیز شدند.
یافته ها: متوسط مصرف روزانه آب بیمارستان ۳۳ مترمکعب و متوسط فاضلاب تولیدی به ازای هر تخت فعال ۴/۲۶ مترمکعب در روز میباشد. میانگین پارامترهای BOD،COD، TDS ،TSS، DO ،کدورت، کلرآزاد، کلیفرم مدفوعی و کلیفرم کل در پساب خروجی تصفیهخانه به ترتیب mg/L۲۵/۱۱۲، mg/L ۱۵۷، mg/L ۲۵/۱۱۲۲، mg/L ۷۵/۱۳۸، mg/L ۵/۵۹ ، NTU ۱۳، mg/L ۱، MPN/۱۰۰mL ۷۵/۴، MPN/۱۰۰mL ۴۶ میباشد.
نتیجه گیری: نتایج نشان داد که همه پارامترها بالاتر از سطح استاندارد مناسب دفع پساب به آبهای پذیرنده قرار داشته، بنابراین راندمان فرایند نامناسب میباشد و نیازمند مدیریت و راهبری دقیق تری میباشد. همچنین پساب این تصفیهخانه قابلیت استفاده برای مصارف کشاورزی، تخلیه به آبهای سطحی و چاه جاذب را نداشته و تنها مقادیر سنجش شده کل کلیفرم و کلی فرمهای مدفوعی با استانداردهای سازمان حفاظت محیط زیست ایران مطابقت داشت.
کلیدواژه ها:
Hospital wastewater ، standard disposal ، wastewater treatment plant Behshahr ، فاضلاب بیمارستانی ، استاندارد دفع ، تصفیه خانه فاضلاب بهشهر
نویسندگان
سکینه ملایی توانی
Department of Environmental Health Engineering, School of Health, Alborz University of Medical Sciences, Karaj, Iran
عماد دهقانی فرد
Research Center for Health, Safety & Environment, School of Health, Alborz University of Medical Sciences, Karaj, Iran
صهبا حاجی باقر تهرانی
Department of Environmental Health Engineering, School of Health, Alborz University of Medical Sciences, Karaj, Iran
ام کلثوم ابراهیمی
Expert Responsible for Environmental Health, Shohada’ye Behshahr Hospital, Mazandaran University of Medical Sciences, Sari, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :