مدل سازی نحوه پراکنش آلاینده CO با استفاده از نرم افزار AERMOD در پالایشگاه ۴ گازی پارس جنوبی
سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 139
فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JEHE-1-4_004
تاریخ نمایه سازی: 8 آذر 1402
چکیده مقاله:
زمینه و هدف: مدل سازی کیفیت هوا میتواند به عنوان یک ابزار مناسب برای پیشبینی کیفیت هوا در آینده و تعیین استراتژیهای کنترل انتشار آلایندهها تلقی شود. در این مطالعه از مدل AERMOD(American Meteorological Society-Environmental Protection Agency Regulatory Model) به عنوان ابزاری برای تجزیه و تحلیل انتشار خروجی از دودکشها و فلرهای پالایشگاه گازی شماره ۴ پارسجنوبی واقع در منطقه عسلویه استفاده شده است.
مواد و روشها: در محدوده مطالعاتی مورد نظر، ابتدا میزان انتشار خروجی از دودکش های پالایشگاه به وسیله اندازهگیری میدانی در چهار فصل سال ۲۰۱۳، و خروجی فلرها نیز با استفاده از روش ضریب نشر به دست آمد. سپس نحوه پراکنش این آلایندهها با استفاده از مدل پراکنشی AERMOD در منطقهای به مساحت۱۰×۱۰ کیلومتر مربع در هریک از دو جهت x و y، در دوره آماری یکساله، برای متوسطهای زمانی ۱، ۳، ۸ و ۲۴ ساعته بررسی گردید. مقادیر حاصل از اجرای مدل، با نتایج اندازهگیریهای میدانی در ۹ ایستگاه دریافتکننده، بهعنوان پذیرندههای مجزا در مدل مقایسه گردید.
یافتهها: بررسی نمودارها و پارامترهای آماری نشان میدهد مقادیر ضریب همبستگی برای چهار فصل بهار، تابستان، پاییز، زمستان برای آلاینده به ترتیب ۸۵/۰، ۸۹/۰، ۹۶/۰، ۹۵/۰ میباشد. بیشینه غلظت آلاینده نیز در مقیاس محلی۱۰×۱۰ کیلومترمربعی رخ دادهاست.
نتیجهگیری: مقایسه حداکثر غلظت یک ساعته و ۸ ساعته نتایج شبیهسازی با استانداردهای ملی و بینالمللی نشان میدهد که غلظت آلاینده در ایستگاههای پایش و پذیرندههای شبیهسازی بالاتر از حد استاندارد میباشد. در مجموع، با توجه به ارزیابی پیشبینیهای صورت گرفته، میتوان عملکرد نرمافزار AERMOD را در پیشبینی غلظت آلاینده در منطقه مورد نظر قابل قبول دانست.
کلیدواژه ها:
Gas Refinery ، Modeling ، Statistical Analysis ، CO ، AERMOD ، پالایشگاه گاز ، مدلسازیمدل سازی ، آنالیز آماری ، CO ، AERMOD
نویسندگان
فریده عتابی
Department of Environmental Engineering, Graduate School of the Environment and Energy, Islamic Azad University, Science and Research
فرزانه جعفری گل
Department of Environmental Engineering, Graduate School of the Environment and Energy, Islamic Azad University, Science and Research
محمودرضا مومنی
Vehicle, Fuel and Environment Research Institute, Faculty of Engineering, University of Tehran, Tehran, Iran
محمد سلیمیان
Faculty of Environment, University of Tehran, Tehran, Iran
غلامرضا بهمن نیا
۴th Gas Plant -South Pars Gas Complex (SPGC), Asaluyeh, Bushehr, Khozestan, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :