آزمایش ناپیوسته حذف مس از محلول آبی توسط نانوساختار نی
سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 129
فایل این مقاله در 14 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JEHE-2-2_001
تاریخ نمایه سازی: 8 آذر 1402
چکیده مقاله:
زمینه و اهداف: آلودگی آب و خاک به فلزات سنگین، تهدیدی جدی برای محیط زیست و سلامت بشر است. یافتن روشی موثر برای پالایش این فلزات از آب اهمیت فراوانی دارد. هدف از انجام این پژوهش، استفاده از جاذب گیاه نی در مقیاس میکرو و نانو به عنوان جاذب گیاهی و بررسی کارایی آن برای حذف فلز مس از محلول های آبی بود. مواد و روش ها: جاذب طبیعی نی، از نیزارهای خوزستان تهیه گردید و ویژگی های جاذب با استفاده از آنالیز PSA، IDEX، SEM و FTIR تعیین شدند. اثر پارامترهای مختلف مانند pH، pH در نقطه بار صفر، زمان تماس، دز جاذب و غلظت اولیه یون مس بر حذف مس بررسی گردید. یافته ها: نتایج نشان داد بالاترین راندمان حذف مس، در ۶=pH برای میکرو و نانو جاذب نی به ترتیب ۲۲/۸۰ و ۸۵/۹۰ درصد اتفاق می افتد. از بین مدل های سینتیک مورد مطالعه، بیشترین همخوانی و کمترین مقدار خطا مطابق با مدل الوویچ و مقدار ضریب همبستگی برای میکرو و نانو جاذب نی به ترتیب برابر با ۸۵/۰ و ۹۹/۰ بود. برازش داده های متناسب با مدل لانگمویر بود و ظرفیت جذب لانگموئر برای میکرو و نانوذرات ۲۵/۵ و ۵۹/۸ میلی گرم بر گرم بود. نتیجه گیری: به طور کلی نتایج این پژوهش نشان داد نانو جاذب نی می تواند به عنوان یک گزینه مناسب برای حذف مس از آبهای آلوده مد نظر قرار بگیرد.
کلیدواژه ها:
Copper Removal ، Aqueous Solution ، Phragmites Australis Micro and Nanosorbent ، Adsorption Isotherm ، حذف مس ، محلول آبی ، میکرو و نانو جاذب نی ، ایزوترم جذب
نویسندگان
هدی کهریزی
گروه مهندسی آب، دانشکده کشاورزی، دانشگاه رازی کرمانشاه
معصومه فراستی
گروه مهندسی آب، دانشکده کشاورزی، دانشگاه رازی کرمانشاه
علی بافکار
گروه مهندسی آب، دانشکده کشاورزی، دانشگاه رازی کرمانشاه
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :