بررسی وضعیت هیدروژئوشیمیایی آب آشامیدنی شهر دره شهر و تعیین کیفیت آن برای مصارف مختلف
سال انتشار: 1397
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 122
فایل این مقاله در 19 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JEHE-5-3_002
تاریخ نمایه سازی: 8 آذر 1402
چکیده مقاله:
زمینه و هدف: امروزه توجه به کیفیت آب های زیرزمینی و روند تغییرات آن برای مصارف مختلف شرب و کشاورزی و سلامت عمومی بسیار حائز اهمیت است. آب کافی و با کیفیت مطلوب برای این مصارف ضروری است. هدف از این مطالعه بررسی فراسنج های فیزیکی و شیمیایی منبع آب شهر دره شهر و مقایسه آن با استانداردهای ملی و بین المللی و تحلیل آن با استفاده از نرم افزارهای مربوطه جهت مصارف مختلف تعیین گردید.
مواد و روشها: برای انجام این مطالعه تعداد۲۱ نمونه آب از ۷ ایستگاه مختلف شهر دره شهر برداشت و کلیه فراسنج ها طبق روش استاندارد متد ۲۰۰۵ و به صورت دستگاهی و تیتریمتری آنالیز گردید. جهت تحلیل نتایج از روشهای آمار توصیفی، نمودارهای پایپر، شولر، ویلکوکس و آزمون های آماری استفاده شد.
یافته ها: میانگین کدورت، هدایت الکتریکی، کل جامدات محلول و سختی کل به ترتیب NTU۴/۱، μ mhos/cm ۴۳۸، mg/l ۲۷۷ و CaCO۳/l mg ۱۱۴و میانگین نیترات، نیتریت، سولفات، کلرور، فلوراید، کلسیم، منیزیم، سدیم، آهن و منگنز به ترتیب mg/l۷/۴، صفر، mg/l ۳۱ ، mg/l۴/۴، mg/l ۳/۰، mg/l ۷/۶۲، mg/l ۷۶/۱۲، mg/l۴/۴، mg/l ۰۳/۰ و ۰۰۳/۰ میلی گرم در لیتر بودند.
نتیجه گیری: کلیه ی فراسنج های فیزیکی- شیمیایی مورد بررسی در محدوده استاندارد ۱۰۵۳ آب ایران، استاندارد آب شرب سازمان بهداشت جهانی و سایر استانداردهای بین المللی بودند. نمودار شولر، آب دره شهر را از نظر شرب جزء آبهای خوب و نمودار ویلکوکس، آب دره شهر را از نظر کشاورزی جزء آبهای کمی شور(C۲S۱) و تقریبا مناسب برای اهداف کشاورزی معرفی نمودند.
کلیدواژه ها:
Water quality ، Darrehshahr ، Physico-chemical parameters of water ، Groundwater ، کیفیت آب ، دره شهر ، فراسنج های فیزیکی- شیمیایی آب ، آب زیرزمینی
نویسندگان
عیسی سلگی
Department of Environment, Faculty of Natural Resources and Environment, Malayer University, Malayer, Hamedan, Iran
تارخ خدادادی
PhD Student of Environmental Pollution, Department of Environment, Faculty of Natural Resources and Environment, Malayer University, Malayer, Iran and MSc of Environmental Health Engineering, Darrehshahr Health Center, Ilam University of Medical Sciences,
اصغر استرش
MSc of Water and Wastewater Engineering, Ilam Province Water and Wastewater
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :