تکنیک نسل جدید توالی یابی و کاربرد آن در ویروس شناسی گیاهی
سال انتشار: 1398
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 255
فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_PPS-8-2_009
تاریخ نمایه سازی: 6 آذر 1402
چکیده مقاله:
داودی ز، حیدرنژاد ج و معصومی ح (۱۳۹۸) تکنیک نسل جدید توالی یابی و کاربرد آن در ویروس شناسی گیاهی. دانش بیماری شناسی گیاهی ۸(۲):۸۵-۷۷. DOI: ۱۰.۲۹۸۲/PPS.۸.۲.۷۷
تعیین توالی دی ان ا در همه شاخه های علوم زیستی کاربرد دارد. در میان اولین فن آوری های پیشرفته نسل توالی یابی، دانشمندان با ظهور توالی یابی سنگر، توانستند اطلاعات ژنتیکی گونه ها را در هر سیستم بیولوژیکی مشخص کنند. اگرچه هنوز هم این تکنیک به دلیل کیفیت توالی های خوانده شده، مورد توجه است، اما محدودیت هایی چون مقیاس کار، سرعت و تفکیک پذیری موانعی است که مانع دسترسی دانشمندان به اطلاعات اساسی مورد نیاز شده است. برای غلبه بر این موانع، فنآوری توالی یابی نسل جدید (NGS) در شروع قرن ۲۱ ارائه شد. این فن آوری، توالی یابی بسیار کارآمد، سریع و کم هزینه را نسبت به فن آوری استاندارد و سنتی توسعه یافته در اواخر دهه ۱۹۷۰، فراهم نمود. در سال ۲۰۰۹ فن آوری NGS برای چندین جنبه ویروس شناسی گیاهی از جمله توالی یابی ژنوم، کشف و ردیابی، اکولوژی، اپیدمولوژی و تکثیر ویروس ها و ویروئیدها استفاده شد. انتظار می رود که فن آوری NGS نقش بسیار مهمی در بسیاری از تحقیقات ویروس شناسی گیاهی داشته باشد.
کلیدواژه ها:
DNA sequencing ، Viroid ، Virus ، Illumina/Solexa ، توالی یابی دی ان ا ، ویروئید ، ویروس ، Illumina/Solexa
نویسندگان
zohreh Davoodi
Department of Plant Pathology, College of Agriculture, Shahid Bahonar University of Kerman, Kerman, Iran.
jahangir heydarnejad
Department of Plant Pathology, College of Agriculture, Shahid Bahonar University of Kerman, Kerman, Iran.
Hossein Masoomi
Department of Plant Pathology, College of Agriculture, Shahid Bahonar University of Kerman, Kerman, Iran.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :