شناسایی بازدارنده رشد Sclerotinia sclerotiorum در برگ خردل هندی
سال انتشار: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 124
فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_PPS-9-2_003
تاریخ نمایه سازی: 6 آذر 1402
چکیده مقاله:
رحیمی ف، رحمانپور س، رضائی س، لاریجانی ک (۱۳۹۹) شناسایی بازدارنده رشد sclerotiorumSclerotinia در برگ خردل هندی. دانش بیماری شناسی گیاهی
۹(۲):۳۶-۲۸. DOI:۱۰.۲۹۸۲/PPS.۹.۲.۲۸..
مقدمه: قارچ sclerotiorumSclerotiniaعامل پوسیدگی سفید قسمت های هوایی دامنه وسیعی از گیاهان است. هدف از این پژوهش، مقایسه واکنش بین بافت زنده برگ های خردل هندی بر رشد این قارچ، در شرایط روزنه های باز و بسته بود. مواد و روش ها: جدایه خالصی از قارچ به روش نوک ریسه روی محیط آب آگار تهیه گردید. آزمایش در قالب طرح کاملا تصادفی با چهار تیمار انجام شد. تشکیل ترکیب های بازدارنده رشد قارچ در بافت برگ همه تیمارها با دستگاه GC-MS بررسی شد.
یافته ها: تجزیه واریانس داده های آزمایش نشان داد که قطر پرگنه قارچ در تیمار با روزنه های باز برگ به طور معنیداری کمتر از سایرین است. کروماتوگرافی گازی،۱-پروپن۳-ایزوتیوسیانات، را به عنوان ترکیب فرار بازدارنده رشد قارچ در این تیمار شناسایی کرد. نتیجه گیری: تولید این ترکیب فرار آلیل ایزوتیوسیاناتی در برگ خردل هندی مانع از رشد قارچ . sclerotiorumSمی شود.
کلیدواژه ها:
Indian mustard ، Isothiocyanate ، Sclerotinia ، Stomata ، خردل هندی ، ایزوتیوسیانات ، Sclerotinia ، روزنه
نویسندگان
Fatemeh Rahimi
Department of Plant Protection, Faculty of Agriculture, Vali-e-Asr University, Rafsanjan, Iran.
Siamak Rahmnapour
Seed and Plant Improvement Research Institute, Agricultural Research, Education and Extension Organization, Alborz Province, Karaj, Iran.
Saeed Rezaee
Department of Plant Pathology, Faculty of Agriculture, Science and Research of Islamic Azad University Tehran, Tehran, Iran
Kambiz Larijani
Faculty of Chemistry, Science and Research of Islamic Azad University Tehran, Tehran, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :