بیماری های باکتریایی گوجه فرنگی در استان آذربایجان غربی ایران
سال انتشار: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 188
فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_PPS-10-1_007
تاریخ نمایه سازی: 6 آذر 1402
چکیده مقاله:
خضری م، الهیاری ایگدیر س، آقازاده سوره ز (۱۳۹۹) بیماری های باکتریایی گوجه فرنگی در استان آذربایجان غربی ایران. دانش بیماری شناسی گیاهی ۱۰(۱): ۹۶-۸۶.
Doi: ۱۰.۲۹۸۲/PPS.۱۰.۱.۸۶.
مقدمه:گوجه فرنگی یکی از مهم ترین و پرمصرف ترین سبزی ها در جهان است. گوجه فرنگی یکی از محصولات مهم در استان آذربایجان غربی نیز هست که در اقتصاد کشاورزی استان نقش مهمی دارد. تشخیص دقیق بیماری های باکتریایی، اولین و مهم ترین گام برای ارایه راهکارهای مدیریت این بیماری ها است. مواد و روشها: مزرعه های گوجه فرنگی حومه شهرستان های این استان بازدید شدند و از بوته های بیمار نمونه برداری شد. باکتریها از بافتهای بیمار جداسازی و خالص سازی شده و براساس خصوصیات فنوتیپی و مولکولی شناسایی شدند. آزمون اثبات بیماری زایی باکتریها براساس اصول کخ انجام شد. یافته ها: باکتریهای بیماریزای گوجه فرنگی در این استان، Clavibacter michiganensis subsp. michiganensis، Xanthomonas vesicatoria، Pseudomonas syringae pv. tomato، P. syringae pv. syringae و Dickya chrysanthemi عامل شانکر باکتریایی، لکه باکتریایی، خال زدگی باکتریایی، لکه برگی سیرینگایی و پوسیدگی نرم ساقه هستند. نشانه بیماری ها، ویژگی های فنوتیپی و مولکولی باکتری های بیمارگر، گزارش های پیشین از این باکتری ها در ایران و پراکنش آن ها در مناطق مختلف استان آذربایجان غربی شرح داده شده است. نتیجه گیری: این باکتری ها، به جز باکتری عامل بیماری شانکر باکتریایی گوجه فرنگی، برای نخستین بار از استان آذربایجان غربی گزارش می شوند.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
Maryam Khezri
Iranian Research Institute of Plant Protection, Agricultural Research, Education and Extension Organization (AREEO), Tehran, Iran
Simin Allahyari Igdir
Urmia University
Zahra Aghazadeh Soureh
Urmia University
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :