بررسی ترکیبات فنولی و آنتی اکسیدانی عصاره دو گیاه (Dianthus caryophylus ,Fumaria vaillant)با استفاده از روشهای TLC و HPLC
سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 150
فایل این مقاله در 16 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_FSCT-18-116_019
تاریخ نمایه سازی: 3 آذر 1402
چکیده مقاله:
در این مطالعه دو گیاه میخک و شاهتره میزان فلاونوئیدهای تام و فنل های تام وفعالیت انتی اکسیدانی عصاره متانولی،آبی،اتانولی دو گیاه شاهتره و میخک بررسی و نتایج به دست آمده با هم مقایسه شد. سنجش میزان فنل و فلاونوئید تام و فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره ها با استفاده از روش DPPH، FRAPاندازه گیری شد. و روش کروماتوگرافی TLC و HPLC با هدف جداسازی ترکیبات فنولی موجود در گیاه شاهتره و میخک انجام شد.
بیشترین مقدار فنول مربوط به گیاه شاه تره درحلال متانولی و روش خیساندن بوده که مقدار ۱۰±۰/۱۴ mg/g DW بوده و بیشترین مقدار فلاونوئید مربوط گیاه شاه تره در حلال متانولی و روش خیساندن ۹±۰/۱۴ mg/g DWبوده و تفاوت معنی داری را در سطح ۰۵/۰ P< نشان داد. بیشترین خاصیت آنتی اکسیدانی مربوط به حلال متانولی شاهتره و روش خیساندن با روشDPPH به مقدار۰/۴±۰/۱۴µg/ml بوده و تفاوت معنی داری را در سطح ۰۵/۰ P< نشان داد. با استفاده از کروماتوگرافی لایه نازک ترکیبات گالیک اسید و ۴ هیدروکسی ۳و۵ دی متوکسی بنزوئیک اسید و۴هیدروکسی سینامیک اسید و وانیلیک اسید شناخته شدند.و با استفاده از کروماتوگرافی با کارایی بالا ترکیبات فنولی گالیک اسیدو ۴هیدروکسی سینامیک اسیدو ۴هیدروکسی بنزوئیک اسید شناسایی شدند.
نتایج این مطالعه به خوبی نشان می دهند که فعالیت آنتی اکسیدانی این گیاهان با میزان ترکیبات فنلی و فلاونوئیدهای تام رابطه مستقیم دارد. پیشنهاد میشود با انجام ازمایشهای تکمیلی استفاده از انتی اکسیدان های طبیعی موجود در گیاه شاهتره و میخک را جایگزین آنتی اکسیدان های مصنوعی نمود .
کلیدواژه ها:
Antioxidant Cancer ، Cromatography ، Dianthus L ، flavenoids ، Fumaria officinalis ، Phenol ، سرطان ، فلاونوئیدی ، فنولها ، شاه تره ، آنتی اکسیدانی ، کروماتوگرافی ، میخک
نویسندگان
Parichehr Hanachi
گروه بیوتکنولوژی، دانشکده علوم زیستی، دانشگاه الزهرا، تهران، ایران
Marjan Hosseinpoor
MSc Student, Biotechnology Dep, Faculty of Biological Science, Alzahra University, Tehran Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :