تولید شکلات تلخ فراسودمند توسط جایگزینی پودر کاکائو با پودر غلاف خرنوب
سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 235
فایل این مقاله در 14 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_FSCT-18-117_004
تاریخ نمایه سازی: 3 آذر 1402
چکیده مقاله:
شکلات یکی از موادی است که در بین تمامی افراد جامعه جایگاه ویژه ای داشته و بسیاری از مردم از این ماده پرانرژی و نشاط آور استفاده میکنند و اگر این ترکیب دارای ویژگیهای سلامتبخش باشد به طور قطع بیشتر از پیش مورد توجه قرار خواهد گرفت. در این پژوهش اثر جایگزینی بخشی و کامل پودر کاکائو با پودر غلاف خرنوب بر ویژگیهای فیزیکی، شیمیایی و حسی شکلات تلخ مورد بررسی قرار گرفت. از پودر غلاف خرنوب به عنوان جایگزین پودر کاکائو استفاده شد. نمونههای شکلات تهیه شده با سطوح جایگزینی۲۵، ۵۰ ، ۷۵ و ۱۰۰ درصد، از نظر برخی ویژگیهای فیزیکیشیمیایی، مکانیکی، رئولوژیکی و حسی مورد بررسی قرار گرفته و با نمونه کنترل مقایسه شدند. محتوای رطوبت با افزایش درصد جایگزینی به طور غیرقابل معنیداری افزایش یافت. افزایش درصد پودر غلاف خرنوب در فرمولاسیون سبب روشنتر شدن رنگ محصولات نهایی شد و درصد کربوهیدرات ترکیبات نیز در مقایسه با نمونه کنترل افزایش یافت. در ارزیابی سختی بافت، مشخص شد که نمونههای با درصد بالاتر پودر غلاف خرنوب، دارای سختی بافت کمتری نسبت به نمونه کنترل بودند. در ارزیابی مدلهای رئولوژیکی نیز مشخص گردید که مدل هرشل بالکلی بهترین مدل برای ارزیابی رفتار رئولوژیکی نمونهها بود. نتایج پذیرش کلی محصول نهایی نشان دادند که تیمارهای با درصدهای جایگزینی ۲۵ و ۵۰ درصد، بالاترین درصد پذیرش را دارا بودند. با توجه به نتایج به دست آمده از بررسیهای فیزیکیشیمیایی و همچنین ویژگیهای حسی در بیشتر موارد نمونههای با درصد جایگزینی ۲۵ و ۵۰ درصد بهترین نتیجه را کسب کردند و کمترین اختلاف را با نمونه کنترل نشان دادند و میتوانند مقادیر مطلوب برای جایگزینی پودر کاکائو باشند.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
effat hassani
M. Sc., Department of Food Science and Engineering, Faculty of Agriculture, Tarbiat Modares University, Tehran, Iran.
Mohammad hossein Azizi
Professor, Department of Food Science and Engineering, Faculty of Agriculture, Tarbiat Modares University, Tehran, Iran.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :