مقایسه ویژگی های فیزیکوشیمیایی و میکروبی پنیر آنالوگ شیر ذرت و منعقد کننده گیاهی با پنیر شیر گاو و رنت حیوانی طی انبارمانی
سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 147
فایل این مقاله در 15 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_FSCT-19-124_021
تاریخ نمایه سازی: 1 آذر 1402
چکیده مقاله:
امروزه تقاضا برای تولید محصولات فراسودمند به منظور پیشگیری از بیماریهای مختلف و بهبود سلامت جسمی و ذهنی مصرف کنندگان در حال افزایش است. غذاهای حاوی مواد موثر گیاهی میتوانند نقش مهمی در نیل به این هدف ایفا کنند. بنابراین هدف از این مطالعه تولید پنیر با استفاده ازعصاره پنیر باد به عنوان مایه پنیر گیاهی و گیاه چوچاق و مرزنجوش با هدف بررسی خواص آنتیاکسیدانی در پنیر آنالوگ و مقایسه آن با پنیر تهیه شده با شیر گاو و مایه پنیر حیوانی (بهعنوان نمونه شاهد) طی دوره رسیدن ۶۰ روزه است. در این مطالعه ۵/۱ درصد عصاره گیاه پنیر باد و ۱ درصد گیاه چوچاق و ۵/۰ درصد گیاه مرزنجوش به نمونه پنیر آنالوگ اضافه گردید. نتایج نشان داد مقادیر رطوبت نمونهی پنیر آنالوگ بیشتر از پنیر تهیه شده با شیر گاو بود و با گذشت زمان نیز افزایش یافت. pH، چربی و آب اندازی در پنیر آنالوگ کمتر از نمونه پنیر شیر گاو بود. با افزایش زمان میزان pH کاهش و میزان آب اندازی افزایش یافت. همچنین ترکیبات فنلی در نمونهی پنیر آنالوگ بیشتر از نمونه پنیر شیر گاو بود که با افزایش زمان کاهش یافت از طرفی IC۵۰ در نمونه پنیر آنالوگ نسبت به شیر گاو کمتر بود. نتایج همچنین نشان داد که خصوصیات بافتی از قبیل سفتی، پیوستگی و خاصیت ارتجاعی در نمونهی آنالوگ کمتر از پنیر شیر گاو است همچنین بررسی خصوصیات حسی نشان داد در پنیر آنالوگ گسترش طعم تلخی بیشتر و بافت پنیر نرم تر حاصل شد ولی میزان پذیرش کلی نمونهها از نمره میانی بالاتر بود همچنین در نمونهی آنالوگ در تمام مدت زمان نگهداری میزان باکتریهای آغازگر کمتر از نمونه شاهد بود و از نظر کپک و مخمر و کلی فرم نمونه آنالوگ فاقد آلودگی بود اما در نمونه شاهد در روز ۴۵ و ۶۰ آلودگی دیده شد.
کلیدواژه ها:
Analog cheese ، chouchak ، wind cheese ، marjoram ، vegetable rent ، پنیر آنالوگ ، چوچاق ، پنیر باد ، مرزنجوش ، رنت گیاهی
نویسندگان
Farideh Islambeigh Iraqi
دانشجو دکتری میکروبیولوژی صنایع غذایی دانشکده علوم زیستی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال، ایران.
Rezvan Mousavi Nadushan
Associate professor, Department of food science and technology, Tehran North Branch, Islamic Azad University, Tehran, Iran.
Afshin Jafarpour
Assistant Professor, Department of Food Industry, Islamic Azad University, Garmsar, Iran
Maryam Moslehi Shad
Assistant Professor, Department of Food Science and Technology, Safadasht Branch, Islamic Azad University, Tehran, Iran.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :