بررسی و نقد فسخ و خاتمه در شرایط عمومی پیمان و قراردادهای فیدیک و EPC

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: دهمین همایش ملی مطالعات و تحقیقات نوین در حوزه علوم انسانی، مدیریت و کارافرینی ایران
  • کد COI اختصاصی: EMCONF10_399
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 284
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محبوبه قربانی

دانشجوی کارشناسی ارشد حوق، دانشکده علوم انسانی، واحد تهران غرب، دانشگاه آزاد اسلمی، تهران،ایران.

چکیده

قراردادهای پیمانکاری، حیطه گستردهای از فعالیتهای مربوط به طرحهای عمرانی دولت را در بر میگیرند. به منظور حفظ منافع عمومی و منابع ملی و جلوگیری از ایجاد وقفه و خلل در روند اجرایاین قراردادها، کارفرما در شرایط خاص، اجازه دارد قرارداد را به طور یکجانبه فسخ کند. این مسئله باعث شده است که فسخ یکجانبه، جزو مهمترین قسمت های پیمان باشد و بسیاری از دعاوی را در دادگاهها به خود اختصاص داده است.اسناد و مدارک قرارداد بایستی به نحوی تنظیم شود که دارای یک فضای تعامل بین طرفین باشند. با این حال، شرایط عمومی پیمان، اختیار فسخ و متوقف کردن عملیات اجرای پروژه را به کارفرما داده استکه ممکن است به نفع پروژه نباشد.در اسناد بین المللی پیمانها و مقررات فیدیک، فسخ به عنوان حق اساسی هر دو طرف کارفرما وپیمانکار در نظر گرفته شده است. با تطابق شرایط عمومی پیمان و فرم های استاندارد بین المللی قراردادهای فیدیک، نقاط ضعف و کاستی های حقوق پیمان و همچنین فسخ و خاتمه قراردادهای عمومیپیمان و قراردادهای فیدیک و EPC در حوزه حقوق تجارت بینالملل مورد بحث و بررسی قرار گرفته است. در این مقاله، با توجه به رویکردهای منتقدانه، به بررسی فسخ و خاتمه در شروط عمومی پیمان و قراردادهای فیدیک و EPC در سیستم حقوق کشور ایران بررسی می شود. هدف اصلی کار کردن برروی این موضوع بهبود فهم و شناخت قانونی این مسائل است. با بررسی و نقد این موضوعات، مشکلت حقوقی و قانونی در این زمینه را شناسایی کرده و راهکارهای مناسب برای حل آنها پیدا میکنیم.

کلیدواژه ها

فسخ، شرایط عمومی پیمان، قرارداد فیدیک، قرارداد .EPC

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.