توسعه خلاقیت کارکنان از طریق ارتباطات داخلی استراتژیک: ارتباطات حمایتی، رابطه ای و متقارن(مورد مطالعه: اداره پست استان آذربایجان شرقی)

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: دهمین همایش ملی مطالعات و تحقیقات نوین در حوزه علوم انسانی، مدیریت و کارافرینی ایران
  • کد COI اختصاصی: EMCONF10_027
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 73
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

وحید فتاحی سرند

استادیار، گروه مدیریت، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد شبستر، شبستر، آذربایجان شرقی

هانیه مردان زاده خامنه

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت بازرگانی، دانشگاه آزاد اسلامی شبستر -

رسول سلطانی صومعه

کارشناس ارشد مدیریت دولتی، موسسه آموزش عالی میزان، تبریز

چکیده

خلاقیت نقشی اساسی در کمک به سازمانها برای بقا و رقابت دارد. محققان در علوم مختلف به طور گسترده عواملی را که خلاقیت محیط کار را تقویت میکند را مورد بررسی قرار دادهاند. اگرچه تحقیقات قبلی اهمیت سیستمهای ارتباطات داخلی را برجسته کرده است، مطالعات تجربی کمی بررسی کرده اند که چگونه تلاشهای ارتباطی داخلی سازمانها میتواند خلاقیت کارکنان را افزایش دهد؛ بر همین اساس هدف این تحقیق بررسی توسعه خلاقیت کارکنان از طریق ارتباطات داخلی استراتژیک شامل ارتباطات حمایتی، رابطهای و متقارن در اداره پست استان آذربایجان شرقی بوده است. برای دستیابی به هدف تحقیق سه فرضیه مطرح شده است. جامعه آماری این تحقیق شامل ۴۶۳ نفر از کارکنان اداره پست استان آذربایجان شرقی بوده که بر اساس جدول کرجسی و مورگان ۲۱۲ نفر به عنوان نمونه آماری پژوهش انتخاب شده است. به منظور گردآوری داده ها در این تحقیق از دو پرسشنامه استاندارد استفاده شده است که پس از بررسی روایی و پایایی در بین اعضای نمونه آماری توزیع شده است. به منظور تجزیه وتحلیل داده ها ضمن استفاده از آمارهای توصیفی، از تحلیل عاملی تاییدی و مدل مسیر برای آزمون فرضیه های پژوهش استفاده شده است. یافته های تحقیق نشان میدهد که ارتباطات حمایتی سرپرستان بر ارتباطات داخلی متقارن تاثیر مثبت و معنیداری دارد. ارتباطات رابطه ای مدیران بر ارتباطات داخلی متقارن تاثیر مثبت و معنیداری دارد. و ارتباطات داخلی متقارن بر توسعه خلاقیت کارکنان تاثیر مثبت و معنیداری دارد.

کلیدواژه ها

خلاقیت کارکنان، ارتباطات حمایتی، ارتباطات رابطهای، ارتباطات متقارن

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.