اثر نانوکیتوزان و استیک اسید بر ویژگی های کیفی انگور رقم رشه طی نگهداری سرد.
سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 136
فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_FSCT-19-123_011
تاریخ نمایه سازی: 30 آبان 1402
چکیده مقاله:
میوه انگور حاوی بعضی اجزای مغذی و مقادیر زیادی مواد زیست فعال فنولی سلامتی بخش است، اما پوسیدگی قارچی و کاهش کیفیت از عوامل مهم محدود کننده عمر ماندگاری آن برای تازه خوری و صادرات می باشد. مو رشه ( cv. RashehVitis vinifera) به طور عمده در تاکستان های دیم نیمه غربی ایران کشت می شود و حبه های آن غنی از آنتوسیانین ها، فلاوونوئیدها و مواد جامد محلول می باشد. در این مطالعه، اثر پوشش طبیعی نانوکیتوزان و استیک اسید بر ویژگی های کیفی پس از برداشت انگور رقم رشه بررسی شد. سوسپانسیون نانوکیتوزان با توزیع اندازه ذرات ۵-۳۰ نانومتر به روش رایج ژل شدن یونی در داخل محلول استیک اسید تهیه شد. میوه های انگور به مدت یک دقیقه با غوطه ور کردن در سوسپانسیون نانوکیتوزان (۰.۲ درصد)، محلول استیک اسید (۰.۵ درصد) یا آب مقطر (شاهد) پوشش دهی شدند و ویژگی های میکروبی، فیزیکوشیمیایی و حسی آنها در طول ۸ هفته نگهداری در دمای ˚C۴ و رطوبت نسبی۹۰ درصد اندازه گیری شد. به طور کلی، میوه های پوشش دهی شده با نانوکیتوزان یا استیک اسید در مقایسه با شاهد، دارای تعداد باکتریهای مزوفیل هوازی، تعداد کپک و مخمر و درصد پوسیدگی کمتر و سفتی، مواد جامد محلول، اسیدیته قابل تیتراسیون و ویتامین C بیشتر بودند و نیز خواص حسی بهتری داشتند. نانوکیتوزان در بهبود کیفیت پس از برداشت و ماندگاری میوه انگور موثرتر از استیک اسید بود. اختلاف معنی داری در درصد افت وزن و pH نمونه ها مشاهده نشد. بنابراین، سوسپانسیون نانوکیتوزان تهیه شده در محلول استیک اسید، به عنوان یک پوشش طبیعی و مشتری پسند برای بهبود ماندگاری و کیفیت پس از برداشت میوه انگور رقم رشه مناسب بوده ولی بخشی از اثرات مفید آن ناشی از استیک اسید است.
کلیدواژه ها:
Rasheh Grape ، Chitosan Nanoparticles ، Acetic Acid ، Microbial Decay ، Post-Harvest Quality ، انگور رشه ، نانوذرات کیتوزان ، استیک اسید ، پوسیدگی میکروبی ، کیفیت پس از برداشت
نویسندگان
Jamal Sohrabi-Nia
Department of Horticultural Science, Faculty of Agriculture, University of Kurdistan, Sanandaj, Iran
Fardin Tamjidi
Department of Food Science & Engineering, Faculty of Agriculture, University of Kurdistan, Sanandaj, Iran
Nasser Ghaderi
Department of Horticultural Science, Faculty of Agriculture, University of Kurdistan, Sanandaj, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :