انتخاب و ارزیابی مدل های خشک کردن لایه نازک برای توصیف سینتیک خشک شدن برش های سیر در خشک کن فروسرخ
سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 148
فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_FSCT-19-132_028
تاریخ نمایه سازی: 30 آبان 1402
چکیده مقاله:
به منظور بهبود بهره وری انرژی و افزایش کیفیت محصول خشک شده، یک خشک کن فروسرخ ساخته شد که می توان از آن برای خشک کردن میوه ها و سبزی ها استفاده کرد. در این پژوهش مدل سازی سینتیک خشک شدن سیر در یک خشک کن فروسرخ بررسی شد. تاثیر فاصله نمونه ها از لامپ پرتودهی در سه سطح ۵، ۵/۷ و ۱۰ سانتی متر و اثر ضخامت برش های سیر در سه سطح ۳، ۶ و ۹ میلی متر بر سرعت انتقال جرم و ضریب نفوذ موثر رطوبت در طی فرآیند خشک شدن سیر بررسی شد. برای تعیین مدل سینتیکی مناسب در فرآیند خشک کردن، منحنی های خشک کردن می توانند تحت شرایط تعریف شده مورد تجزیه وتحلیل قرار گیرند. لذا، در این پژوهش، جهت بررسی سینتیک خشک شدن برش های سیر، مدلهای استاندارد بر دادههای آزمایشی برازش داده شدند. با افزایش فاصله نمونه ها از منبع حرارتی از ۵ به ۱۰ سانتی متر، میانگین زمان خشک شدن سیر از ۸/۳۵ دقیقه و ۳/۳۷ دقیقه افزایش یافت. با افزایش ضخامت نمونه ها از ۳ به ۹ میلی متر نیز میانگین زمان خشک شدن سیر از ۷/۲۲ دقیقه و ۹/۵۰ دقیقه افزایش یافت. اثر فاصله نمونه از لامپ حرارتی فروسرخ و ضخامت نمونه بر تغییرات ضریب نفوذ موثر رطوبت سیر بررسی و نشان داد که با کاهش فاصله و افزایش ضخامت نمونه ها، مقادیر این ضریب افزایش می یابد. با کاهش فاصله نمونه از لامپ از ۱۰ به ۵ سانتی متر، مشاهده گردید که ضریب نفوذ موثر رطوبت از m۲s-۱ ۹-۱۰×۷۱/۲ به m۲s-۱ ۹-۱۰×۶۳/۳ افزایش یافت. میانگین ضریب نفوذ موثر رطوبت برش های سیر برای ضخامت های ۳، ۶ و ۹ میلی متر به ترتیب برابر m۲s-۱ ۹-۱۰×۹۴/۰، m۲s-۱ ۹-۱۰×۷۲/۲ و m۲s-۱ ۹-۱۰×۵۴/۵ بود. در مدل سازی فرآیند خشک کردن سیر مدل میدیلی نسبت به سایر مدلها با بزرگ ترین مقدار ضریب تبیین و کوچک ترین خطا، نتایج نزدیکتری به داده های آزمایش را داشت.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
Ashraf Gohari Ardabili
Assistant Professor, Department of Food Science and Technology, Bahar Faculty of Food Science and Technology, Bu-Ali Sina University, Hamedan, Iran.
Navid Godini
MSc Student, Department of Food Science and Technology, Bahar Faculty of Food Science and Technology, Bu-Ali Sina University, Hamedan, Iran
Fakhreddin Salehi
Associate Professor, Department of Food Science and Technology, Bahar Faculty of Food Science and Technology, Bu-Ali Sina University, Hamedan, Iran.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :