تاثیر دما و اولتراسوند بر بازده استخراج و فعالیت آنتی اکسیدانی پلی فنولهای سه رقم خرمای مصافتی، کبکاب و سایر
سال انتشار: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 94
فایل این مقاله در 14 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_FSCT-20-141_005
تاریخ نمایه سازی: 30 آبان 1402
چکیده مقاله:
در این مطالعه، تاثیر اولتراسوند و دما در سه سطح ۳۰، ۵۰ و ۷۰ درجه سانتیگراد بر میزان ترکیبات پلی فنولی و خواص آنتی اکسیدانی عصاره ضایعات حاصل از سه رقم خرمای مصافتی، کبکاب و سایر بررسی شد. برای بررسی خواص آنتی اکسیدانی از سه آزمون خاصیت مهار رادیکال های DPPH، خاصیت چلاته کنندگی یون آهن و همچنین خاصیت مهار هیدروژن پراکسید استفاده شد. نتایج نشان داد که استفاده از اولتراسوند در تمامی ارقام خرما موجب افزایش میزان استخراج ترکیبات پلی فنولی و فلاونوئیدها شد. همچنین افزایش دما تا ۵۰ درجه سانتیگراد موجب افزایش استخراج پلی فنول ها و فلاونوئیدها شده و پس از آن موجب کاهش آن گردید. بیشترین میزان استخراج پلی فنول و فلاونوئید به ترتیب ۰۷/۰± ۶۴/۴ میلیگرم اسید گالیک بر گرم و ۰۱۱۲/۰ ±۳۲۶/۰ میلی گرم کوئرستین بر گرم در رقم سایر و با استفاده از اولتراسوند در دمای ۵۰ درجه سانتیگراد اتفاق افتاد. خاصیت مهار رادیکال های DPPH و هیدروژن پراکسید پس از استفاده از اولتراسوند و افزایش دما تا ۵۰ درجه سانتیگراد افزایش یافته و پس از آن کاهش یافت (P<۰.۰۵). بیشترین خاصیت مهار هیدروژن پراکسید در رقم مضافتی مشاهده شد. خاصیت چلاته کنندگی یون آهن پس از اعمال اوالتراسوند در دمای ۳۰ درجه کاهش و پس از آن به صورت معناداری (P<۰.۰۵) تا بیشرین میزان ۸۰۲/۰ ± ۴۳۳/۴۰ در رقم سایر افزایش یافت. همبستگی بالایی میان میزان ترکیبات پلی فنولی و خواص آنتیاکسیدانی در عصاره حاصل از ضایعات هر سه رقم خرما مشاهده شد بنابراین خواص آنتی اکسیدانی عصاره حاصل از ضایعات ارقام مورد آزمایش خرما از ترکیبات پلی فنولی آن ناشی می شدند. همین امر می تواند موجب استفاده از این ضایعات به عنوان منبعی ارزان برای استخراج ترکیباتی با خواص سلامتی بخش شود.
کلیدواژه ها:
Date byproducts ، Polyphenols ، Temperature ، Ultrasound ، Antioxidant ، ضایعات خرما ، پلی فنول ، دما ، اولتراسوند ، آنتی اکسیدان
نویسندگان
Azin Khosravi Largani
PhD Student, Department of Food Science & Engineering, Faculty of Agricultural Engineering and Technology, University of Tehran, Iran
Seyed Hadi Razavi
Professor, Department of Food Science & Engineering, Faculty of Agricultural Engineering and Technology, University of Tehran, Karaj, Iran.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :