اثر مهارکننده تلومراز MST-۳۱۲ بر آپوپتوز رده سلولی لوسمی لنفوبلاستیک حاد (NALM-۶)
محل انتشار: فصلنامه پژوهشی خون، دوره: 15، شماره: 2
سال انتشار: 1397
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 94
فایل این مقاله در 13 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_BLOOD-15-2_005
تاریخ نمایه سازی: 29 آبان 1402
چکیده مقاله:
چکیده
سابقه و هدف
در حالی که تلومراز در ۹۰%-۸۵% سرطان ها از جمله در لوسمی لنفوبلاستیک حاد بیان می شود، در سلول های طبیعی بیان ناچیزی داشته و مهار آن می تواند یک رویکرد درمانی هدفمند برای درمان سرطان باشد. هدف از این مطالعه، بررسی اثر مهارکننده تلومراز MST-۳۱۲ بر آپوپتوز سلول های NALM-۶ بود.
مواد و روش ها
در این مطالعه تجربی، سلول های NALM-۶ با غلظت های مختلف MST-۳۱۲ تیمار شدند. سپس در زمان های مختلف زنده مانی سلولی با آزمون تریپان بلو، فعالیت متابولیک سلولی با روش رنگ سنجی MTT ، آپوپتوز سلولی به روش فلوسیتومتری با استفاده از اتصال به آنکسین ۷AAD/V- و آپوپتوز در سطح ژن با بررسی بیان ژن های Bax و Bcl-۲ مورد بررسی قرار گرفت.
یافته ها
بیش از ۵۰% کاهش در زنده مانی سلول های تیمار شده با غلظت ۸ میکرومولار MST-۳۱۲به مدت ۴۸ ساعت مشاهده شد. مقادیر میانگین و انحراف معیار درصد زنده مانی در زمان های صفر و ۷۲ ساعت به ترتیب ۱۰۰% و ۵/۲% ± ۵/۹۳% به دست آمد. فعالیت متابولیک سلولی پس از تیمار ۴۸ ساعته در غلظت های ۲، ۴ و ۸ میکرومولار به ترتیب ۶%، ۶۹/۱۹% و ۹/۵۶% کاهش یافت. مواجهه ۴۸ ساعته سلول های NALM-۶ با غلظت ۴ میکرومولار MST-۳۱۲ ، منجر به افزایش۲۰% در آپوپتوز سلولی، افزایش ۱۱/۲ برابری بیان ژن Bax و کاهش۶۱/۰ برابری بیان ژن Bcl-۲ گردید.
نتیجه گیری
MST-۳۱۲ با مهار تلومراز و القای آپوپتوز در رده سلولی لوسمی لنفوبلاستیک حاد NALM-۶، می تواند به عنوان کاندیدی جدید برای درمان لوسمی لنفوبلاستیک حاد پیشنهاد شود.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
نرگس قاسمی مهر
دانشکده پیراپزشکی دانشگاه علوم پزشکی کرمان
زینت یزدانی
دانشکده پیراپزشکی دانشگاه علوم پزشکی کرمان
علیرضا فارسی نژاد
استادیار دانشکده پیراپزشکی دانشگاه علوم پزشکی کرمان
روح الله میرزایی خلیل آبادی
استادیار دانشکده پیراپزشکی دانشگاه علوم پزشکی کرمان
احمد فاطمی
استادیار دانشکده پیراپزشکی دانشگاه علوم پزشکی کرمان
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :