راه اندازی روش Real-Time PCR جهت تعیین بار پرووایرال ویروس لنفوتروپیک T انسانی نوع I به روش سایبرگرین جهت نمونه های اهداکنندگان خون
محل انتشار: فصلنامه پژوهشی خون، دوره: 16، شماره: 3
سال انتشار: 1398
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 186
فایل این مقاله در 7 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_BLOOD-16-3_004
تاریخ نمایه سازی: 29 آبان 1402
چکیده مقاله:
چکیده
سابقه و هدف
استان خراسان در ایران برای ویروسHTLV-۱ اندمیک است. با توجه به ناکارآمد بودن آزمایش های سرولوژیکی در شناسایی ویروس ها در دوره کمون، تایید جواب های نامشخص وسترن بلات و خطر انتقال ویروس HTLV-۱ از راه خون و فرآوردههای خونی، آزمایش Real – Time PCR به روش سایبرگرین راه اندازی شد. نمونههای مورد آزمایش، مربوط به اهداکنندگان خون آلوده به این ویروس در پایگاه انتقال خون استان خراسان رضوی در سال ۱۳۹۶ بودند.
مواد و روش ها
در یک مطالعه تجربی، با استفاده از روش کلونینگ و رسم منحنی استاندارد، آزمایش Real - Time PCR برای تعیین پرووایرال لود راه اندازی شد. ابتدا DNAژنومی از سلول های تک هسته ای خون محیطی استخراج شد. سپس محصول PCR ژن Tax ، در یک وکتور کلونینگ قرار داده شد و با رقت سازی، منحنی استاندارد رسم و آزمایش Real – Time PCR با روش سایبرگرین راه اندازی شد.
یافته ها
با استفاده از محصول PCR برای ژن Tax، وکتور pTZ۵۷/T و باکتریE.Coli (سوش TG۱) کلونینگ انجام شد. صحت کلونینگ با Colony PCR و تعیین سکانس تایید شد. محصول کلونینگ به عنوان استاندارد آزمایش Real –Time PCR استفاده شد و با رقت سازی، منحنی استاندارد رسم شد. شیب خط منحنی استاندارد ۳/۳ slope= و ۹۹/۰ = ۲R بوده که نشاندهنده خطی بودن و کارآیی واکنش آزمایش می باشد.
نتیجه گیری
روش Real –Time PCR جهت تعیین پرووایرال لود ویروس HTLV-۱ مناسب است.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
حمیده قاسم زادگان
مرکز تحقیقات انتقال خون موسسه عالی آموزشی و پژوهشی طب انتقال خون
مجید شهابی
استادیار مرکز تحقیقات انتقال خون موسسه عالی آموزشی و پژوهشی طب انتقال خون
نگار رضایی
استادیار مرکز تحقیقات بیماریهای غیر واگیر غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران
زهره شریفی
استاد مرکز تحقیقات انتقال خون موسسه عالی آموزشی و پژوهشی طب انتقال خون
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :