تاریخچه صنعت پلاسما در یک نگاه
محل انتشار: فصلنامه پژوهشی خون، دوره: 19، شماره: 1
سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 206
فایل این مقاله در 14 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_BLOOD-19-1_007
تاریخ نمایه سازی: 28 آبان 1402
چکیده مقاله:
چکیده
سابقه و هدف
صنعت پلاسما در طی جنگ جهانی دوم و با نیاز به محصولات دارویی مشتق از پلاسما آغاز گردید. اکنون حدود ۳۰ محصول اصلی به صورت تجاری در دسترس می باشد که مهم ترین آن ها آلبومین، فاکتورهای انعقادی و ایمونوگلوبولین است. تقاضا برای این محصولات رو به افزایش است و این محصولات نه تنها در درمان بیماریها بلکه در تجارت جهانی نیز اهمیت ویژهای پیدا کرده است. هدف مقاله، نگاه مختصری به روند تحولات صنعت پلاسما در طی حدود هشتاد سال گذشته بوده است.
مواد و روش ها
این مطالعه مروری، از طریق جستجوی مقالات در پایگاه های اطلاعاتی Scopus ، PubMed ، Google Scholar تقریبا از زمان پیدایش این صنعت یعنی از حدود دهه ۱۹۴۰ تا سال ۲۰۲۱، بر اساس جنبه هایی از سیر تکاملی صنعت پلاسما، هزینه تولید مشتقات پلاسمایی، پیشبرنده های صنعت پلاسما، ورود بخش خصوصی و بررسی هزینه و فایده انجام فرآیندهای غیرفعال سازی ویروسی انتخاب گردیده است.
یافته ها
صنعت پلاسما در طی سالیان متمادی پیشرفت های شگرفی را تجربه کرده و با مشکلات عدیده ای نیز مواجه شده و علی رغم پیشرفت های بیوتکنولوژی، جهان معقتد است که این صنعت یک ضرورت منحصر به فرد در سلامت جوامع بشری به حساب می آید. تولید محصولات دارویی مشتق از پلاسما یک فعالیت پیچیده و شامل مراحل متعددی از واحدهای عملیاتی می باشد.
نتیجه گیری
در حال حاضر چالشها و فرصتهای بسیاری در آینده صنعت پلاسما وجود دارد. به نظر می رسد برخی مسائل نظیر ظهور پاتوژن های جدید، نیاز به محصولات جدید و یا پتانسیل ایجاد بازارهای مصرف جدید، چالشهای این صنعت در آینده باشد. از طرف دیگر افزایش فزاینده تقاضای مصرف میتواند برای تغییر در استراتژیهای موجود و بهینهسازی مصرف فرصت مناسبی را فراهم سازد. هم چنین توسعه روشهای نوترکیب جایگزین مناسبی برای این محصولات ایجاد میکند. پتانسیل استفاده از پلاسماهای مازاد برای تولید بومی، فرصت مناسبی را در اختیار کشورهای در حال توسعه قرار میدهد.
نویسندگان
افسانه آقائی
استادیار مرکز تحقیقات انتقال خون موسسه عالی آموزشی و پژوهشی طب انتقال خون
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :