بهینه سازی الزامات سنجش فعالیت ضد کمپلمانی به منظور کنترل کیفی محصول ایمونوگلوبولین: یک مطالعه ایرانی در مقیاس پایلوت
محل انتشار: فصلنامه پژوهشی خون، دوره: 19، شماره: 4
سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 176
فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_BLOOD-19-4_003
تاریخ نمایه سازی: 27 آبان 1402
چکیده مقاله:
چکیده
سابقه و هدف
یکی از عوارض جانبی تجویز ایمونوگلوبولین، فعال شدن سیستم کمپلمان است که با غلظت بالای تجمعات و پلیمرهای بزرگ در فرآیند تولید ارتباط دارد. سنجش فعالیت آنتیکمپلمانی(ACA) در کنترل کیفیت دارویی اهمیت ویژهای دارد و معیاری برای فعال شدن خود به خودی سیستم کمپلمان در فرآوردههای ایمونوگلوبولینی تهیه شده از پلاسمای انسانی میباشد که بر اساس روش مرجع و طبق الزامات فارماکوپه انجام میشود.
مواد و روش ها
در یک مطالعه تجربی، ابتدا آزمون ACA براساس فارماکوپه اروپا راه اندازی و سپس ACA در دو محصول متفاوت ایمونوگلوبولینی به دست آمده از روش تغییر یافته کوهن، به نام روش الف و یا روش ب، اندازه گیری و مقایسه شد. اندازهگیری بر اساس توانایی ایمونوگلوبولین برای اتصال غیراختصاصی به کمپلمان و جلوگیری از لیز گلبولهای قرمز حساس شده گوسفند میباشد. بنابراین ایمونوگلوبولین با کمپلمان خوکچه هندی انکوبه و سپس باقی مانده کمپلمان تیتر و به صورت درصد بیان گردید.
یافته ها
مقادیر ACA در دو محصول(روش الف و یا روش ب) در طی دو روز متوالی و هر روز هشت بار تکرار، به ترتیب CH۵۰/mg protein ۰۸/۰ ± ۴۸۶/۰ و ۰۷/۰ ± ۴۶۶/۰ در مقایسه با IVIG تجاری(۰۷/۰ ± ۴۸۶/۰) تعیین شد. طبق فارماکوپه اروپا، مقدار مجاز ACA در IVIG، ≤ ۱ CH۵۰ ⁄mg IgG تعریف شده است.
نتیجه گیری
اندازه گیری های کمی و کیفی ایمونوگلوبولین به همان اندازه تحقیق و توسعه در فرآیندهای پالایش پلاسما ارزشمند است. با راهاندازی آزمون ACA ، تجزیه و تحلیل ACA در طول فرآیند تولید و نیز در مراحل اعتبارسنجی فرآوردههای ایمونوگلوبولینی امکانپذیر شده است.
ا
کلیدواژه ها:
نویسندگان
سیما محمدی بیدهندی
دانشگاه علوم پزشکی سمنا
مهدی باقری
دانشگاه علوم پزشکی سمنان
هاشم خرسند محمدپور
مرکز تحقیقات انتقال خون موسسه عالی آموزشی و پژوهشی طب انتقال خون
سودابه بنازاده
شرکت پیشرو تشخیص فردآور
علی اکبر پورفتح اله
استاد دانشکده پزشکی دانشگاه تربیت مدرس
پرویز کوخایی
استاد بیمارستان دانشگاه کارولینسکا سولنا استکهلم
افسانه آقایی
دانشیار مرکز تحقیقات انتقال خون موسسه عالی آموزشی و پژوهشی طب انتقال خون
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :