COVID-۱۹ و انتقال خون
محل انتشار: فصلنامه پژوهشی خون، دوره: 20، شماره: 1
سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 153
فایل این مقاله در 15 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_BLOOD-20-1_008
تاریخ نمایه سازی: 27 آبان 1402
چکیده مقاله:
چکیده
سابقه و هدف
بیماری کرونا ویروس که توسط SARS-COV-۲ ایجاد می شود، در مدت کوتاهی اغلب نقاط دنیا را درگیر کرد. در زمان ظهور پاندمی به این گستردگی، بانک خون ها نیز تحت تاثیر قرار می گیرند. به دلیل شیوع گسترده SARS-COV-۲ دستورالعمل های جدیدی در مراکز انتقال خون اتخاذ گردیده است. بررسی اثرات پاندمی SARS-COV-۲ بر مراکز انتقال خون، اهدا و سلامت خون و استفاده از فرآورده های خونی برای درمان آن از اهداف این مقاله بود.
مواد و روش ها
در این مطالعه مروری، واژگان کلیدی در پایگاه های Science Direct ، PubMed ، Scopus و ژورنال های Science Nature ، Elsevier ، Cell ، BMJ ، Blood ، Transfusion و Lancet جستجو شده و نهایتا ۹۹ مقاله استفاده گردید.
یافته ها
بیماری COVID-۱۹ اثرات منفی بر اهدا و سرویس های انتقال خون داشته است. از مسائل مهم این است که انگیزه اهداکنندگان با وجود پاندمی حفظ شود و مراکز درمانی با کمبود فرآورده های خونی روبه رو نشوند. SARS-COV-۲ چالش هایی در جذب اهداکنندگان و سلامت خون ایجاد کرده زیرا عفونت می تواند بدون علامت باشد. با این وجود، تا به امروز موردی از انتقال ویروس به واسطه تزریق فرآورده های خونی گزارش نشده است.
نتیجه گیری
COVID-۱۹ اثرات منفی بر اهدا و ذخایر خون داشته است. مراکز خون سیاست های جدیدی را برای محافظت از اهداکنندگان و تامین خون ایجاد کرده اند؛ از جمله اضافه کردن پرسش های جدید به پرسشنامه غربالگری اهداکنندگان و معافیت های جدید برای ابتلا، واکسیناسیون و مدیریت خون بیماران. پلاسمای هیپرایمیون، اگر چه به عنوان یک درمان احتمالی مطرح می شود، با این حال در این زمینه تناقضاتی وجود دارد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
نیلوفر کاظمی بابا احمدی
مرکز تحقیقات انتقال خون موسسه عالی آموزشی و پژوهشی طب انتقال خون
مریم خیراندیش
دانشیار مرکز تحقیقات انتقال خون موسسه عالی آموزشی و پژوهشی طب انتقال خون
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :