بررسی وضعیت حقوقی کودک متولد شده از رحم جایگزین با رویکردی بر نظر امام خمینی(س)
سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 126
فایل این مقاله در 28 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_MATIN-18-72_003
تاریخ نمایه سازی: 26 آبان 1402
چکیده مقاله:
یکی از کارکردهای نهاد خانوادهتولید مثل است و از آنجا که بقای نوع بشر در گرو آن بوده و این مساله موجب قوامخانواده نیز می گردد، حائز اهمیت است؛ اما عده ای از خانواده ها، به دلیل وجوداختلالات گوناگون، به طور طبیعی قادر به ایفای نقش تولید مثل و فرزندآوری نیستند.پیشرفت های شگرف در فناوری های تولید مثل در سالیان اخیر، توانسته بسیاری را صاحبفرزند یا امیدوار به آینده در انتظار نگه دارد. استفاده از رحم جایگزین یکی ازشیوه های نوین باروری و از موارد چالش برانگیز در حیطه درمان های کمک به باروریاست. این شیوه از دوجنبه شایسته بررسی است. ۱. آیا استفاده از این شیوه از جهتشرعی و حقوقی جایز است یا نه؟ ۲. وضعیت و آثار حقوقی آن نظیر نسبت، حرمت نکاح،حضانت و … چگونه است؟ مقاله حاضر درصدد بررسی جنبه اخیر اینشیوه می باشد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
سیدمحمد موسوی بجنوردی
استاد بازنشسته دانشگاه خوارزمی و مدیر گروه فقه و مبانی حقوق اسلامی و اندیشه های امام خمینی(س) پژوهشکده امام خمینی(س) و انقلاب اسلامی
معصومه محمدخانی
مجقق و پژوهشگر
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :