تاثیر تلاوت آیات قرآن به روش ترتیل بر ظرفیت عملکردی افراد مبتلا به بیماری انسدادی مزمن ریوی: یک مطالعه نیمه تجربی مقدماتی

سال انتشار: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 169

فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_JCCNUR-16-2_001

تاریخ نمایه سازی: 26 آبان 1402

چکیده مقاله:

زمینه و هدف: بیماری انسدادی مزمن ریوی که با محدودیت جریان هوای دمی و بازدمی تعریف می شود، از بیماری های شایع و مهم تنفسی است. تنگی نفس فعالیتی از شکایت های اصلی این بیماران است که با محدودیت توان فیزیکی و جسمی این افراد به ویژه در هنگام انجام فعالیت های روزانه همراه است. بازتوانی ریه و ورزش های تنفسی همراه با دارودرمانی از اصلی ترین برنامه های درمانی در این بیماران است .یکی از موانع برنامه های بازتوانی، ناهماهنگی و عدم تطابق بین روش های درمانی و شاخص های فرهنگی، اعتقادی و اجتماعی بیماران است که موجب شکست درمان در دراز مدت می شود. لذا این مطالعه با هدف بررسی تلاوت آیات قرآن به روش ترتیل به عنوان یک ورزش تنفسی فرهنگ مدار بر ظرفیت عملکردی بیماران مبتلا به بیماری انسدادی مزمن ریوی به انجام رسید. روش ها: مطالعه حاضر یک مطالعه نیمه تجربی مقدماتی است که به صورت آینده نگر در بیماران سرپایی انسدادی مزمن ریوی که کاهش ظرفیت های تنفسی و کم توانی در انجام کارهای روزانه مانند راه رفتن داشتند و به کلینیک ریه مراجعه کرده بودند، انجام شد. تعداد هشت بیمار در مطالعه به صورت داوطلبانه و با مراعات کدهای اخلاقی شرکت کردند. زمان شروع مطالعه ۲۵ فروردین ۱۴۰۰ بود و به مدت ۶ هفته ادامه یافت. بیماران به مدت چهل روز هر تعدادی از آیات سوره مبارکه یاسین که برای آنها مقدور بود را به روش ترتیل تلاوت می کردند. پیامدهای مورد بررسی برای مقایسه نتایج پیش و پس آزمون، اندازه گیری حجم های تنفسی و آزمون شش دقیقه ای پیاده روی بود. یافته ها: هشت بیمار داوطلب وارد مطالعه شدند. متوسط سن شرکت کنندگان (۶۶/۳۸ ± ۱۲/۰۰) سال بود. گستره سنی بین ۴۲ تا ۸۳ سال بود. سه بیمار زن و پنج نفر مرد بودند. متوسطFEV۱ بعد از شرکت در مطالعه افزایش معنادار داشت (P-value = ۰.۰۰۰۲) متوسط مسافت طی شده در تست پیاده روی شش دقیقه بعد از شرکت در مطالعه نیز به طور معنادار افزایش پیدا کرد و از (۷۱/۴۳ ± ۳۱۰/۶۶) متر به (۲۵/۳۶۵ ± ۸۵/۷۲) متر رسید (P-value = ۰.۰۰۰۲). میزان تنگی نفس ادراک شده در حین تست پیاده روی شش دقیقه بعد از شرکت در مطالعه کاهش معنادار داشت (P-value = ۰.۰۰۰۷). نتیجه گیری: نتایج مطالعه نشان می دهد که تلاوت قرآن به روش ترتیل که بیماران کهنسال به آن گرایش دارند و با فرهنگ اعتقادی آنها نیز هم خوانی دارد؛ از طریق تنظیم ارادی سرعت جریان هوای بازدمی و طولانی کردن زمان بازدم در زمان تولید آواهای قرآنی، باعث کاهش احتباس هوا در ریه ها و افزایش ظرفیت عملکردی و میزان مسافت طی شده در تست شش دقیقه پیاده روی می شود. از آنجایی که این روش بازتوانی به دلیل تولید آواهای های مطلوب مورد علاقه افراد است، بیماران تمایل بیشتری برای ادامه این روش بازتوانی به طور مستمر در دراز مدت خواهند داشت.

کلیدواژه ها:

Chronic Obstructive Pulmonary Disease ، Six-minute Walk Test ، Breathing Exercises. ، بیماری انسدادی مزمن ریه ، تست پیاده روی شش دقیقه ای ، ورزش های تنفسی.

نویسندگان

مهرناز اسدی قراباغی

Department of Pulmonary Diseases, Tehran University of Medical Sciences, Tehran, Iran

مرسا غلامزاده

Department of Medical Informatics, Tehran University of Medical Sciences, Tehran, Iran

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Varmaghani M, Kebriaeezadeh A, Sharifi F, Sheidaei A, Rashidian A, ...
  • Ubolnuar N, Tantisuwat A, Thaveeratitham P, Lertmaharit S, Kruapanich C, ...
  • Oates GR, Niranjan SJ, Ott C, Scarinci I, Schumann C, ...
  • Li Y, Ji Z, Wang Y, Li X, Xie Y. ...
  • Lewis A, Conway J, Middleton J, Startup CK, Wyatt J. ...
  • نمایش کامل مراجع