بررسی تطبیقی خدابانوان در اساطیر )هند و ایرانی و یونانی و روم(

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی یافته های پژوهشی در مطالعات زبان و ادبیات
  • کد COI اختصاصی: CELPL03_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 190
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آسیه سوینی

دانشجوی دکتری گروه زبان و ادبیات فارسی، واحد یادگارامام خمینی (ره) شهرری، تهران، ایران

زهره سرمد

استادیار دکتری گروه زبان و ادبیات فارسی، واحد یادگارامام خمینی(ره) شهرری، تهران، ایران

چکیده

جایگاه زن در تمام اسطورههای باستان جایگاه کاملا ممتازی است. خدابانوان در بیشتر تمدنهای باستانیهمچون ایران، هند، یونان، روم و... مورد توجه بودهاند، بهطور خاص با اندیشههای ایرانیان باستان ارتباطداشتهاند؛ از این رو در یک جهان معنوی باستان بدون توجه به زنانگی آشکار این خدایگان ناقص خواهد بود.در این تحقیق سعی شده است با به کارگیری روش تحلیل محتوا با نظر به منابع تاریخی و اسطوره ای بهبررسی دوره مادرسالاری و پرستش ایزدبانوان، جایگاه زن در اسطوره خلقت و اسطوره های مادینه هند وایرانی و اسطوره های مادینه یونانی و رومی مورد بررسی قرار داده و دیدگاههای اقوام باستانی را در اینخصوص تبیین نماییم و با تکیه بر منابع تاریخی و اسطوره ای از شاخصه های خدابانوان نشان دهیم کهشباهت های میان خدابانوان در تمام اسطوره ها قابل تامل است.

کلیدواژه ها

ادبیات تطبیقی، اسطوره، خدابانوان، هند و ایرانی، یونانی و رومی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.