بررسی اثرات تنش خشکی ناشی از ماده پلی اتیلن گلایکول ۶۰۰۰ بر خصوصیات جوانه زنی و رشد گیاهچه دو ژنوتیپ ارزن (ارزن معمولی یا پروسو و ارزن دم روباهی)
محل انتشار: دوفصلنامه علوم به زراعی گیاهی، دوره: 4، شماره: 1
سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 80
فایل این مقاله در 5 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JPPS-4-1_002
تاریخ نمایه سازی: 18 آبان 1402
چکیده مقاله:
خشکی تنش محیطی مهم در محدود کردن عملکرد گیاهان زراعی در مناطق خشک و نیمه خشک است .به منظور بررسی خصوصیات جوانه زنی و رشد گیاهچه دو گونه مهم ارزن یعنی ارزن پروسو یا معمولی (Panicum miliaceum) و ارزن دم روباهی (Setaria italica) در شرایط تنش کم آبی آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی با سه تکرار انجام شد. در این آزمایش تاثیر سطوح تنش کم آبی (۰ ،۲- ،۳- ،۴- ،۵- ،۶- ،۸- ،۱۰- بار) ناشی از ماده پلی اتیلن گلیکول ۶۰۰۰ (PEG ۶۰۰۰) بر جوانه زنی و رشد اولیه گیاهچه های ارزن معمولی و ارزن دم روباهی به طور جداگانه مورد بررسی قرار گرفت. در هر آزمایش صفات سرعت جوانه زنی، طول ریشه چه و ساقه چه، وزن خشک ریشه چه و ساقه چه و درصد جوانه زنی اندازه گیری شدند. نتایج نشان داد که تاثیر سطوح مختلف تنش کم آبی بر طول ریشه چه و ساقه چه و وزن خشک آن ها معنی دار بود به طوری که طول ریشه چه در سطح تنش ۴- بار نسبت به تیمار شاهد ۵۶ درصد کاهش نشان داد. هم چنین مشخص گردید که در سطوح تنش مشابه، درصد جوانه زنی ارزن معمولی نسبت به ارزن دم روباهی بالاتر بوده است. بررسی پاسخ این گیاه به سطوح خشکی و شوری در مرحله جوانه زنی، کشاوزران را در استقرار و تولید مطلوب آن یاری خواهد کرد.
کلیدواژه ها:
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :