بررسی تطبیقی برنامه درسی کارشناسی ارشد پرستاری مراقبت های ویژه ایران و سیدنی استرالیا
سال انتشار: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 152
فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_EDCBM-16-4_001
تاریخ نمایه سازی: 14 آبان 1402
چکیده مقاله:
مقدمه: مقطع کارشناسی ارشد پرستاری مراقبتهای ویژه، تربیت دانش آموختگان متخصص و حرفه ای را برعهده دارد. از آنجا که مقایسه برنامه های درسی مختلف، محتوا و کیفیت برنامه آموزشی را ارتقا می بخشد، هدف این مطالعه مقایسه برنامه درسی پرستاری مراقبت های ویژه در مقطع کارشناسی ارشد ایران و دانشگاه سیدنی استرالیا بود.
روش کار: در این پژوهش توصیفی- تطبیقی برنامه درسی کارشناسی ارشد پرستاری مراقبت های ویژه ایران با دانشگاه سیدنی در سال ۱۴۰۰ مورد مقایسه قرار گرفت. اطلاعات موردنیاز با جستجوی اینترنتی در پایگاههای معتبر داده انجام شد. تحلیل داده ها با استفاده از الگوی بردی در چهار مرحله توصیف، تفسیر، همجواری و مقایسه انجام شد.
یافته ها: رسالت، اهداف تحصیلی و محتوای دورس در دو برنامه درسی تا حدودی مشابه بودند. اما در زمینه فلسفه، چشم انداز، شرایط پذیرش دانشجو، راهبردهای آموزشی و هزینه تحصیل با هم متفاوت بودند. فلسفه در دانشگاه سیدنی بر مراقبت با رویکردی منسجم و خانوادهمحور استوار بوده و در ایران بیشتر بر پایه ارزشهای جامعه تدوین شده است. داشتن مدرک RN و تسلط به زبان انگلیسی از شرایط اصلی پذیرش دانشجو در این رشته می باشد، در حالیکه در ایران نیاز به مدرک زبان و یا گواهی صلاحیت حرفه ای نمیباشد.
نتیجه گیری: با توجه به یافته های مطالعه تغییر در برنامه درسی کارشناسی ارشد مراقبت های ویژه بر پایه مراقبت خانواده محور و ایجاد تنوع در راهبردهای آموزشی با تاکید بیشتر بر مهارت زبان انگلیسی و ارائه برخی واحدها به صورت آنلاین پیشنهاد میشود .
کلیدواژه ها:
Curriculum ، Nursing education ، Master in Critical Care ، Bereday model ، University of Sydney ، برنامه درسی ، آموزش پرستاری ، کارشناسی ارشد مراقبت های ویژه ، الگوی بردی ، دانشگاه سیدنی
نویسندگان
حسن بابامحمدی
Faculty of Nursing and Midwifery, Semnan University of Medical Sciences, Semnan, Iran.
الهام شهیدی دلشاد
PhD Student in Nursing, Student Research Committee, Faculty of Nursing and Midwifery, Semnan University of Medical Sciences, Semnan, Iran.
منیر نوبهار
Faculty of Nursing and Midwifery, Semnan University of Medical Sciences, Semnan, Iran.