تعیین بهترین شرایط خشک کردن برگه چای سبز با در نظر گرفتن کمترین میزان تغییر رنگ در محصول

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: هفتمین کنگره ملی مهندسی ماشین های کشاورزی و مکانیزاسیون
  • کد COI اختصاصی: NCAMEM07_208
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1087
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد شهابی قویونلویی

دانشجوی کارشناسی ارشد مکانیک ماشینهای کشاورزی پردیس کشاورزی و منابع ط

شاهین رفیعی

استاد مکانیک ماشینهای کشاورزی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه ته

سید سعید محتسبی

استاد مکانیک ماشینهای کشاورزی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه ته

سلیمان حسین پور

دانش آموخته دکتری گروه مکانیک ماشینهای کشاورزی پردیس کشاورزی و منابع

چکیده

یکی از روش های نوین در کشاورزی جهت کنترل کیفیت ظاهری فرآوری های پس از برداشت، روش های مشین بینایی و پردازش تصاویر گرفته شده در طول انجام فرایند می باشد. حفظ رنگ که از الویت های انجام صحیحی فرآوری چای سبز است، با خشک کردن کامل، سریع، محدود و بدون تخمیر برگ تازه صورت می پذیرد. میزان تغییر رنگ در بازار پسندی و کیفیت محصول تاثیر مستقیم دارد و بررسی این میزان در انتخاب بهترین شرایط خشک کردن امری ضروری به نظر می رسد که ضرورت این تحقیق را مشخص می سازد. آزمایش در پنج دمای 50 و 60 و 70 و 80 و 90 درجه سانتیگراد و 1 و 0/5 و 1/5 متر بر ثانیه انجام شد. تصاویر دریافتی در طول فرایند خشک شدن در فضای رنگی RGB صورت گرفت و برای استخراج ارزش های رنگی به فضای L*a*b* تبدیل گردید. از نرم افزار Matlab نسخه R2010a جهت تبدیل و آنالیز تصاویر استفاده شد. برای کالیبره کردن تصاویر دریافتی از دوربین دیجیتالی با دستگاه رنگ سنجی هانترلب، از صفحات استاندارد رنگی استفاده شد. مقادیر پارارمترهای رنگی b* ٚ a*، L* استخراج شده از تصاویر جهت محاسبه سایر پارامترهای رنگی شامل : تغییرات کلی رنگ (ΔE)، شاخص قهوه ای شدن (BI)، کروما (CH) و زاویه هیو (H°) استفاده شد. نتایج نشان داد که مقادیر b*L* در حین خشک شدن کاهش و مقادیر a* و ΔE افزایش یافت. شاخص کروما و زاویه هیو کاهش و شاخص قهوه ای شدن افزایش یافت. این تحقیق در دی ماه 1390 د رگروه ماشین های کشاورزی دانشکده مهندسی و فناوری کشاورزی دانشگاه تهران صورت پذیرفت.

کلیدواژه ها

پردازش تصویر، چای سبز، خشک کردن

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.