نفت، ژئواکونومیک و آینده منطقه خلیج فارس
محل انتشار: ششمین همایش ملی انرژی
سال انتشار: 1386
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 2,062
فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NEC06_123
تاریخ نمایه سازی: 19 مهر 1385
چکیده مقاله:
منطقه خلیج فارس مهمتـرین منطقـه صـاحب ذخـایر انـرژی جهان است که نقش محوری در معادلات انـرژی جهـان دارد . در دهه های اخبر این منطقه چالش های فراوانی را پشت سـر گذرانده و اوضاع اقتصادی سیاسی آن به شدت دگرگون شده است . با توجه به اهمیت منابع انرژی این منطقه، در این مقالـه وضــعیت ذخــایر انــرژی بــویژه نفــت ایــن منطقــه بــا نگــاه ژئواکونومیک مورد بررسی قرار گرفتـه اسـت و مقالـه در پـی پاسخ به این سئوال اساسی است که با وجـود ذخـایر فـراوان انرژی موجود در خلیج فارس، ژئوپلیتیـک آینـده ایـن منطقـه چگونه رقم خواهد خورد؟
بررسی نشان داد که با کاهش ذخایر نفت نقاط مختلف جهان، تا زمانیکـه منطقـه خلـیج فـارس همچ نـان از ذخـایر انـرژی برخودار است، رقابت ژئواکونومیک قدرتهای مختلف در ایـن منطقه ادامه خواهد داشـت و ایـن مسـأله مشـکلاتی را بـرای کشورهای این منطقه ایجاد می کند . واقعگرایی و منطق روابط قدرت ها در جهان ایجاب می کند که کشورهای منطقه بـویژه ایران با نگاهی منطقـی و حسـاب گرانه مسـائل منطقـه را دنبـال کرده و سیاست خارجی و داخلی خود را با توجه به این مهـم به پیش برند .
کلیدواژه ها:
نویسندگان
حسین ربیعی
دانشجوی دوره دکتری جغرافیای سیاسی . دانشگاه تربیت مدرس
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :