طبقه بندی ساختگاه بر مبنای فرکانس طبیعی مبتنی بر داده های لرزه ای و پیشنهاد استفاده از آن در آئین نامه طرح ساختمانها در برابر زلزله ایران، مطالعه موردی شهر اردکان
محل انتشار: مجله فیزیک زمین و فضا، دوره: 42، شماره: 1
سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 108
فایل این مقاله در 14 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JESPHYS-42-1_007
تاریخ نمایه سازی: 10 آبان 1402
چکیده مقاله:
چکیدهدر اکثر طبقه بندی های زمین که بر اساس نتایج تحلیل ساختگاه ارائه شده، سرعت موج برشی و پریود طبیعی زمین، پارامتر اصلی طبقه بندی است. در تدوین آیین نامه های طراحی ساختمان ها در برابر زلزله، طبقه بندی انواع زمین، باید تابع شرایط زمین شناسی، ژئوتکنیکی ، ژئوفیزیکی و آزمایشات آزمایشگاهی و صحرایی باشد. در این مقاله، ضمن شناسایی ویژگی دینامیکی زمین در گستره شهر اردکان، میزان سازگاری طبقه بندی زمین متناسب با مطالعات اثر ساختگاه بر مبنای داده های ژئوتکنیکی، ژئوفیزیکی و خردلرزه ها با آیین نامه های طراحی دینامیکی ساختمان ها نشان داده می شود. در ایران آئین نامه طراحی ساختمان ها در برابر زلزله،(استاندارد ۲۸۰۰) و طبقه بندی کمک پناه و همکاران برای نوع زمین ارائه شده که فقط در طبقه بندی کمک پناه و همکاران از پریود طبیعی زمین استفاده شده است. در گستره شهر اردکان برای بهبود طبقه بندی زمین علاوه بر اطلاعات سرعت موج برشی و پروفیل خاک در ۵ گمانه ، داده های میکروترموری در ۱۰۰ نقطه ثبت و بر اساس روش H/V ناکامورا ( ۱۹۸۹، ۲۰۰۰) تحلیل و فرکانس های طبیعی به دست آمده در نقاط منطبق بر گمانه ها با فرکانس طبیعی پروفیل خاک به روش تحلیل یک بعدی خطی معادل مقایسه گردید. با توجه به ویژگی ژئوتکنیکی، ژئوفیزیکی، نتایج تحلیل ساختگاه و فرکانس طبیعی زمین حاصل از داده های میکروترمورها در محل گمانه ها، نوع زمین تعیین شد که منجر به تغییراتی در طبقه بندی نوع زمین مطابق با آیین نامه ۲۸۰۰ ایران گردید. این تغییرات، تعیین شرایط زمین در محل و استفاده بهتر از این آئین نامه را باعث خواهد شد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
ahmad adib
دانشیار، گروه مهندسی نفت، دانشکده فنی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب، تهران، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :