یک مطالعه عددی تولید امواج درونی در اثر برهمکنش مدهای فشارورد جزر و مدی با توپوگرافی کف در خلیج عمان و تنگه هرمز با استفاده از مدل iTides
محل انتشار: مجله فیزیک زمین و فضا، دوره: 42، شماره: 3
سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 114
فایل این مقاله در 13 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JESPHYS-42-3_014
تاریخ نمایه سازی: 10 آبان 1402
چکیده مقاله:
بخش عمده ای از انرژی جزرومدی از طریق اندرکنش جریانهای جزرومدی با توپوگرافی بستر مستهلک می شود. دریای عمان یک دریای حاشیه ای است که مولفه جزرومدی غالب در آن مولفه نیمه روزانه M۲ است و دارای توپوگرافی متغیری است. لذا مطالعه جزرومد درونی و انرژی حاصل از آن اهمیت پیدا می کند. جزرومد درونی یک پدیده ی بزرگ مقیاس و باروتروپیک است که باعث نوسان ستون آب با طول موج بلند می شود. با توجه به اینکه در خلیج عمان، مولفه جزرومدی نیمه روزانه M۲ مولفه غالب است، لذا عامل اصلی شکل گیری جزرومد درونی در خلیج عمان، این مولفه است. در این مقاله، اندر کنش یک جریان جزرومدی باروتروپیکی با توپوگرافی بستر ارزیابی می گردد. این کار به وسیله مدل عددی iTides که یک مدل باروتروپیکی است و اعمال یک جریان جزرومدی نوسانی با پریود نیمه روزانه انجام گرفته است. نتایج مدل سازی، شکل گیری جزرومد درونی با طول موجی از مرتبه ۱۰ کیلومتر را نشان می دهد که وقتی به آب کم عمق می رسد طول موج آن به مرتبه کیلومتر کاهش می یابد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
Mohammad Reza Khalilabadi
دانشگاه صنعتی مالک اشتر
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :