Effect of Aspirin Consumption during Pregnancy on Fetal and Placental Weights and Histomorphometric Changes of the Fetal Stomach in Rats
محل انتشار: مجله علوم پیشرفته زیست پزشکی، دوره: 5، شماره: 1
سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 155
فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JABS-5-1_009
تاریخ نمایه سازی: 9 آبان 1402
چکیده مقاله:
زمینه و هدف: باتوجه به مصرف بالای آسپیرین جهت تسکین درد و عارضه شایع زخم معده ناشی از آن و اثرات احتمالی سوء آن بر جنین، در این تحقیق اثرات هیستومورفولوژی آسپیرین بر بافت معده جنین های رت مورد بررسی قرار گرفته است.
مواد و روش ها: در این تحقیق تجربی ۳۰ سر موش رت باردار در شش گروه مساوی شامل: گروه شاهد و گروه شم و چهار گروه تجربی که آسپیرین را با دوزهای mg/kg ۷۵، ۱۰۰، ۲۰۰ و ۳۰۰ به صورت گاواژ دریافت نمودند، تقسیم شدند. در روز ۲۰ بارداری مادران کشته شده و جنین ها و جفت ها مورد ارزیابی مورفولوژیک قرار گرفتند. معده جنین ها را خارج کرده و پس از فیکساسیون، پردازش، مقطع گیری و رنگ آمیزی هماتوکسیلین-ائوزین مورد بررسی هیستومورفومتری قرار گرفتند.
نتایج: از بررسی ظاهری جنین ها هیچ گونه ناهنجاری در تمامی گروه های مورد مطالعه مشاهده نشد. میانگین وزن جنین، جفت و طول سری-دمی در گروه تجربی با دوز mg/kg۱۰۰ آسپرین نسبت به گروه های شم و شاهد افزایش معناداری داشت. نتایج افزایش معناداری در میانگین ضخامت لایه زیرمخاطی در هر دو بخش پوشیده با دو نوع اپیتلیوم مطبق سنگ فرشی شاخی و استوآن های ساده معده جنین ها در گروه های تجربی mg/kg ۲۰۰ و ۳۰۰ آسپرین در مقایسه با گروه های شم و شاهد مشاهده شد.
نتیجه گیری: طی مطالعه انجام شده هیچ گونه ناهنجاری ظاهری در جنین ها مشاهده نشد، ولی بررسی های هیستولوژیک نشان داد که مصرف دوزهای بالای این دارو موجب افزایش معنا دار ضخامت لایه زیرمخاط در هر دو بخش شاخی و غده ای معده جنین ها شده است.
نویسندگان
مریم حیدرزاده
Department of Developmental Biology, Student of Biological Sciences, Azad University, Tehran, Iran.
مهناز آذرنیا
Department of Animal Biology, Kharazmy University, Tehran, Iran.
سید همایون صدرایی
Neurosciences Research Center, Baqiyatallah University of Medical Sciences, Tehran, Iran. Department of Anatomy, Baqiyatallah University of Medical Sciences, Tehran, Iran.
غلامرضا کاکا
Neurosciences Research Center, Baqiyatallah University of Medical Sciences, Tehran, Iran.
مجید نقدی
Department of Anatomy, Fasa University of Medical Sciences, Fasa, Iran.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :