Protective Effect of Wheat Germ Oil on Sex Hormones Disorders and Uterine Tissue Disorders Morphology Following Treatment with Carbamazepine in Epileptic Female Mice with Pentylenetetrazol
محل انتشار: مجله علوم پیشرفته زیست پزشکی، دوره: 5، شماره: 1
سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 170
فایل این مقاله در 13 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JABS-5-1_015
تاریخ نمایه سازی: 9 آبان 1402
چکیده مقاله:
زمینه و هدف: صرع یکی از شایع ترین اختلالات نورولوژیکی است و کاربامازپین یک داروی ضدصرع میباشد که در درازمدت باعث ایجاد استرس اکسیداتیو و اختلال در سیستم اندوکرینی و تولید مثلی میشود. هدف از این مطالعه بررسی اثر روغن جوانه گندم به عنوان منبع غنی از آنتی اکسیدآن ها بر هورمون های جنسی و بافت رحم موش های صرعی تحت درمان با کاربامازپین میباشد.
مواد و روش ها: در این مطالعه ۴۸ موش ماده بالغ به طور تصادفی به ۶ گروه ۸تایی تقسیم شدند. ۱- کنترل سالم. ۲- دریافت کننده پنتیلن تترازول با دوز ۴۰ (کنترل صرعی). ۳- پنتیلن تترازول + کاربامازپین با دوز ۳۰. ۴- پنتیلن تترازول + کاربامازپین با دوز۱۸۰. ۵- پنتیلن تترازول + کاربامازپین با دوز ۳۰ + روغن جوانه گندم با دوز ۵۰۰. ۶- پنتیلن تترازول + کاربامازپین با دوز ۱۸۰ + روغن جوانه گندم با دوز ۵۰۰. (واحد دوز ها به صورت گرم بر کیلوگرم وزن بدن می باشد). در پایان دوره تیمار میزان استروژن، پروژسترون و تستوسترون سرم با استفاده از روش الایزا اندازهگیری شد. همچنین مطالعات بافتی بر روی رحم نیز انجام شد. تحلیل شدند.
نتایج: کاربامازپین سطوح استروژن، پروژسترون، تستوسترون، میانگین غدد رحمی و ضخامت لایه های رحمی به جز میومتر را به طور معنیدار کاهش داد. در گروه های روغن جوانه گندم + کاربامازپین (۳۰ و ۱۸۰)، سطوح فاکتورهای مذکور به صورت معنی دار نزدیک به نرمال تغییر یافتند.
نتیجهگیری: نتایج نشان داد که روغن جوانه گندم باعث بهبود عملکرد سیستم تولیدمثلی شده و باعث کاهش عوارض کاربامازپین میشود.
کلیدواژه ها:
Uterine ، Sex hormones ، Wheat germ oil ، Carbamazepine ، Epilepsy ، رحم ، هورمون های جنسی ، روغن جوانه گندم ، کاربامازپین ، صرع
نویسندگان
الهام احمدی
Department of Biology, Faculty of Science, Urmia University, Urmia, Iran.
وحید نجاتی
Department of Biology, Faculty of Science, Urmia University, Urmia, Iran.
غلامرضا نجفی
Department of Anatomy and Embryology, Faculty of Veterinary Medicine, Urmia University, Urmia, Iran.
شیوا خضری
Department of Biology, Faculty of Science, Urmia University, Urmia, Iran.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :