Frequency of Side Effects of Methadone Maintenance Therapy in Patients Referred to Fasa Doctor Shariati Hospital
محل انتشار: مجله علوم پیشرفته زیست پزشکی، دوره: 5، شماره: 2
سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 249
فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JABS-5-2_011
تاریخ نمایه سازی: 9 آبان 1402
چکیده مقاله:
زمینه و هدف :سوء مصرف مواد مخدر باعث عوارض گوارشی، عصبی و وابستگی مشترک می شود. به منظور درمان نگهدارنده اعتیاد به اپیوئیدها، از اپیوئیدهای طولانی اثر مثل متادون استفاده می شود. نظر به این که مصرف غیر صحیح متادون منجر به عوارض خطرناکی می شود، این پژوهش به منظور بررسی فراوانی عوارض مصرف متادون انجام شد.
مواد و روش ها: این مطالعه مقطعی با حجم نمونه ۱۵۱ نفر در مرکز ترک اعتیاد بیمارستان شریعتی فسا، در مدت ۶ ماه انجام شد. پس از بررسی پرونده های بیماران در حال مصرف متادون جهت ترک اعتیاد و تکمیل اطلاعات دموگرافیک آنان، چک لیستی حاوی سوالاتی پیرامون عوارض مختلف مصرف متادون برای هر بیمار تکمیل شد. در نهایت دادهها با آزمون من-ویتنی مورد آنالیز آماری قرارگرفت.
نتایج: میانگین سن افراد شرکت کننده در طرح ۷۱/۳۱ سال بود. طبق نتایج مشاهده شد که شایعترین عوارض مصرف متادون، عوارض گوارشی (۵/۷۷ درصد) است که بین این عوارض و مدت زمان مصرف متادون ارتباط معناداری وجود دارد. اما سایر عوارض با مدت زمان مصرف ارتباطی نداشتند.
نتیجه گیری: با توجه به نتایج، لزوم پیگیری مستمر بیماران تحت درمان متادون از نظر عوارض دارویی ضروری می باشد و حتی می توان با انتقال چنین یافته هایی به مسوولان ذیربط، در جهت افزودن فرم ارزیابی عوارض دارویی به پرونده های تعریف شده درمانی اقدام نمود. چرا که خود بیماران به علت نیاز به مصرف دارو ممکن است در صدد تحمل علایم آزاردهنده باشند. در حالی که این مساله می تواند کیفیت زندگی ایشان را تحت تاثیر قرار دهد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
محمدسعید غلامی
Student Research Committee, Fasa University of Medical Sciences, Fasa, Iran.
رضا علیپور
Student Research Committee, Fasa University of Medical Sciences, Fasa, Iran.
طیبه زارعی
Student Research Committee, Fasa University of Medical Sciences, Fasa, Iran.
فاطمه رضاییان
Student Research Committee, Fasa University of Medical Sciences, Fasa, Iran.
آروین هدایتی
Department of Psychiatry, Fasa University of Medical Sciences, Fasa, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :