Brain Edema and Neurologic Deficits in Rat Stroke Model: The Effect of Hydroalcoholic Extract of Salvia Officinalis
محل انتشار: مجله علوم پیشرفته زیست پزشکی، دوره: 5، شماره: 3
سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 107
فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JABS-5-3_009
تاریخ نمایه سازی: 9 آبان 1402
چکیده مقاله:
زمینه و هدف: تولید رادیکالهای آزاد در ایسکمی مغزی افزایش مییابد. مریمگلی سرشار از ترکیبات آنتی اکسیدانی میباشد، از این رو در این مطالعه به بررسی اثر عصاره مریمگلی بر میزان ادم مغزی و امتیاز نقصهای نورولوژیک پرداختیم.
مواد و روشها: در این مطالعه تجربی ۳۵ سر رت نر نژاد ویستار به صورت تصادفی به ۵ گروه ۷ تایی تقسیم شدند. گروه کنترل، آب مقطر و سه گروه دیگر عصاره هیدروالکلی گیاه مریمگلی را به ترتیب با دوزهای ۵۰، ۷۵ و ۱۰۰ میلیگرم برکیلوگرم، به صورت داخل صفاقی و به مدت ۳هفته دریافت کردند. ۲ ساعت بعد از آخرین تزریق رتهای این چهار گروه، به مدت ۶۰ دقیقه تحت جراحی انسداد شریان مغزی میانی قرار گرفتند. در اثر این انسداد، نیم کره راست دچار ایسکمی گردید. سپس میزان ادم مغزی و امتیاز نقصهای نورولوژیک در آن ها بررسی شد. گروه آخر، گروه شم که تیمار و القای ایسکمی در آن ها صورت نگرفت. آنالیز ادم مغزی با استفاده از نرم افزار SPSS۱۸ به روش LSD و آنالیز نقصهای نورولوژیک توسط آزمون Mann-Whitney U)) انجام شد و ۰۵/۰p< معنی دار در نظر گرفته شد.
نتایج: نتایج بررسیها نشان داد تزریق عصاره مریمگلی در هرسه دوز ۵۰، ۷۵ و ۱۰۰ میلی گرم برکیلوگرم سبب کاهش میزان ادم (به ترتیب۴۷/۰±۲۹/۸۳، ۳۲/۰±۲۸/۸۱ و ۴۸/۰±۲۹/۸۱) نسبت به گروه کنترل (۵۸/۰±۳۱/۸۵) گردید و سبب کاهش امتیاز نقصهای نورولوژیک در دوزهای ۷۵ و ۱۰۰ (به ترتیب۳۷/۰±۴۳/۱ و ۳۱/۰±۱) نسبت به گروه کنترل (۴۲/۰±۷۱/۳) گردید (۰۵/۰p<).
نتیجه گیری: به نظر میرسد مریمگلی به واسطهی کاهش ادم مغزی و اختلالات نورولوژیک بتواند در آسیب ناشی از سکته مغزی، اثر حفاظتی بر مغز اعمال کند.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
الهام قاسملو
Biology research center, Department of physiology, Zanjan-Branch, Islamic Azad University , zanjan, Iran.
مهدی رهنما
Biology research center, Department of physiology, Zanjan-Branch, Islamic Azad University , zanjan, Iran.
محمدرضا بیگدلی
Faculty of Biological Sciences, Shahid Beheshti University, Tehran, Iran.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :