The effect of gold, silver and zinc oxide nanoparticles on oxidative stress parameters level in the liver, heart and lung of male mice
محل انتشار: مجله علوم پیشرفته زیست پزشکی، دوره: 7، شماره: 4
سال انتشار: 1396
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 141
فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JABS-7-4_004
تاریخ نمایه سازی: 9 آبان 1402
چکیده مقاله:
زمینه و هدف: امروزه اثرات مفید نانوذرات در پزشکی و صنعت پذیرفته شده است. با توجه به کاربرد روزافزون نانوذرات و سمیت احتمالی آن ها، در این مطالعه اثر نانو ذرات بر مارکرهای استرس اکسیداتیو بررسی شد.
مواد و روش ها: در این مطالعه تجربی- مداخله ای ۳۲ سر موش سوری به ۴ گروه ۸ تایی تقسیم شدند. گروه کنترل سالین و ۳ گروه دیگر نانوذرات طلا، اکسید روی و نقره با غلظت ppm ۱۰۰ به صورت داخل صفاقی به مدت ۲۸ روز دریافت کردند. پس از بی هوش کردن موشها، بافت کبد، قلب و ریه آن ها جدا شد و میزان فعالیت مارکرهای استرس اکسیداتیو موردبررسی قرار گرفت.
نتایج: میزان مالون دی آلدئید در گروه تیمار با اکسید روی در هر سه بافت و در گروه تیمار طلا در بافت کبد افزایش معنی دار نشان داد. این فاکتور در تیمار نانوذره نقره کاهش معنی داری را در این بافت ها نشان داد. فعالیت آنزیم کاتالاز و گلوتاتیون پراکسیداز در گروه تیمار با نانوذره نقره افزایش معنی داری نشان داد. درحالی که در گروه تیمار با نانوذرات اکسید روی و طلا فعالیت این آنزیم ها کاهش یافت که این کاهش تنها در نانوذره اکسید روی معنی دار بود.
نتیجه گیری: نانوذره نقره با کاهش مالون دی آلدئید و استرس اکسیداتیو و القای آنزیم های آنتی اکسیدان به عنوان یک نانوذره مفید عمل می کند، درحالی که اثرات نانوذره اکسید روی سمیت آن را نشان می دهد.
کلیدواژه ها:
Oxidative stress ، Nanoparticles ، Silver ، Gold ، Zinc oxide ، استرس اکسیداتیو ، نانوذرات ، نقره ، اکسید روی ، طلا
نویسندگان
کورش بامداد
Department of Biology, Payame Noor University (PNU), Iran
محمد باقر محمد جانی
Department of Biology, Payame Noor University (PNU), Iran
فرشته دادفر
Department of Biology, Payame Noor University (PNU), Iran
علی مرادی
Department of Biochemistry, School of Medicine, Shahid Sadoughi Medical University, Yazd, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :