robial and Antioxidant Activities and Determining Phenolic and Flavonoid Contents of the Extracts of Five Species from Different Families of the Medicinal Plants Grown in Sistan and Baluchestan Province
محل انتشار: مجله علوم پیشرفته زیست پزشکی، دوره: 7، شماره: 4
سال انتشار: 1396
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 157
فایل این مقاله در 15 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JABS-7-4_005
تاریخ نمایه سازی: 9 آبان 1402
چکیده مقاله:
زمینه و هدف: از دیرباز استفاده از گیاهان دارویی برای درمان بیماریها رایج بوده است. مطالعه حاضر به بررسی فعالیتهای ضدمیکروبی، آنتیاکسیدانی و اندازهگیری ترکیبات فنولی و فلاونوئیدی کل سه عصارهی متانولی، اتانولی و آبی پنج گونه مختلف گیاهان دارویی: Withania somnifera L. Dunal، Salvia rhytidea Bent، Levisticum officinale L.، Seidlitzia rosmarinus L. و Achillea wilhelmsii L. میپردازد.
مواد و روشها: پس از تهیه عصارهها به روش ماسراسیون، فعالیتهای آنتیاکسیدانی با دو روش DPPH و FRAP و ضدمیکروبی علیه باکتریهای استافیلوکوکوس اورئوس، باسیلوس سرئوس، اشرشیا کلی و قارچهای آسپرژیلوس نایجر و کاندیدا آلبیکنس به روش دیسک دیفیوژن و محتوای فنولی و فلاونوئیدی کل به ترتیب با روشهای معرف فولین-سیوکالتیو و رنگسنجی کلرید آلومینیوم، سنجیده شده است.
نتایج: نتایج نشان دادند عصاره متانولی گونهی پنیرباد دارای بیشترین میزان ترکیبات فنولی (mgGAE/gExtract ۶۴/۴±۴۵/۴۱) و فلاونوئیدی (mgQUE/gExtract ۵۴/۲±۲۱/۳۵) و فعالیت آنتیاکسیدانی (µg/ml ۳۶/۱±۱۲/۸ IC۵۰= و mMFe۲+/mgExtract ۶۸/۱±۱۹/۵۸) و فعالیت ضدمیکروبی علیه باکتری استافیلوکوکوس اورئوس و قارچ کاندیدا آلبیکنس با قطر هاله عدم رشد به ترتیب ۰۶/۱±۲۹ و ۰۰/۱±۲۷ میلیمتر بوده است. در مقابل عصارهی آبی گونهی انجدان رومی دارای کمترین میزان ترکیبات فنولی (mg GAE/gSample ۹۳/۱±۱۲/۱۷) و فلاونوئیدی (mg QUE/gExtract ۰۶/۲±۶۱/۱۲) و فعالیت آنتیاکسیدانی (µg/ml ۳۶/۳±۴۳/۱۲۱ IC۵۰= و mM Fe۲+/mgExtract ۵۲/۲±۷۴/۱۳) و فعالیت ضدمیکروبی علیه باکتری باسیلوس سرئوس و قارچ آسپرژیلوس نایجر با قطر هاله عدم رشد به ترتیب ۵۷/۰±۴ و ۰۰/۱±۵ میلیمتر بوده است.
نتیجه گیری: به طورکلی بر اساس نتایج به دست آمده، گیاهان مورد مطالعه میتوانند کاندیدای خوبی جهت درمان بیماریهای ناشی از استرسهای اکسیداتیوی و بیماریهای ناشی از میکروبهای بیماریزا قرار گیرند.
کلیدواژه ها:
Antimicrobial activity ، Antioxidant activity ، Phenolic content ، Flavonoid content ، Sistan and Baluchestan province ، فعالیت ضدمیکروبی ، فعالیت آنتی اکسیدانی ، محتوای فنولی ، محتوای فلاونوئیدی ، استان سیستان و بلوچستان
نویسندگان
امید عزیزیان شرمه
Medicinal and Ornamental Plant Research Center, University of Sistan and Baluchestan, Zahedan, Iran
مژگان طاهری زاده
Rural Water and Sewage Company of Sistan and Baluchestan, Zahedan, Iran
محرم ولی زاده
Department of Medicinal Plants, Faculty of Agriculture, University of Sistan and Baluchestan, Zahedan, Iran
علی قاسمی
Department of Biology, Faculty of Science, University of Sistan and Baluchestan, Zahedan, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :