مطالعه تاثیر تیمارهای اسپرمیدین و لامبدا کاراگینان بر برخی خصوصیات فیزیولوژیک و کیفیت پس از برداشت میوه گوجه فرنگی رقم تینا
محل انتشار: مجله فرآیند و کارکرد گیاهی، دوره: 12، شماره: 54
سال انتشار: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 536
فایل این مقاله در 14 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JISPP-12-54_003
تاریخ نمایه سازی: 9 آبان 1402
چکیده مقاله:
گوجهفرنگی بهعنوان یکی از پرمصرفترین محصولات غذایی در بین سبزیهای رایج جهان شناخته شده است. از آن جایی که گوجهفرنگی قابلیت فسادپذیری بالایی دارد، مشکلات متعددی در حمل و نقل، انبار کردن و بازاریابی آن وجود دارد. این پژوهش با هدف بررسی اثر تیمارهای کاراگینان و اسپرمیدین بر خصوصیات فیزیولوژیک و بیوشیمیایی محصول گوجهفرنگی رقم تینا انجام شد. آزمایش بهصورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی، در دو دمای انبار ۱۲ و ۲۷ درجه سانتیگراد با سه تکرار انجام گردید. میوههای سبز رسیده با غلظتهای صفر، ۲ و ۴ قسمت در هزار لامبدا کاراگینان و نیز صفر، ۱ و ۲ میلیمولار اسپرمیدین بهصورت غوطهوری و بهمدت ۱۰ دقیقه تیمار شدند. مدت زمان انبارمانی دو ماه در نظر گرفته شد. با اندازهگیری برخی صفات در طی انبارمانی مشخص شد که در مقایسه با شاهد بیشترین میزان اسیدیته قابل تیتراسیون (۴۱/۰ درصد) در اثر تیمار میوهها با کاراگینان ۱ قسمت در هزار در دمای ۱۲ درجهسانتیگراد انبار بهدست آمد و بیشترین سفتی بافت میوه (۲۴ کیلوگرم در سانتیمتر مربع)، آسکوربیک اسید (۵۰/۲۰ میلیگرم در ۱۰۰ گرم وزن تر)، محتوای لیکوپن (۴۲ میلیگرم در ۱۰۰ گرم وزن تر) و کمترین میزان مواد جامد محلول کل (۱/۵ درجه بریکس)، درصد کاهش وزن میوه (۳/۵ درصد)، فعالیت آنزیم پلیگالاکتروناز (۷۵/۸ میکرومول محصول در دقیقه در گرم وزن تر) و پکتین متیل استراز (۱۴/۵ میکرومول محصول در دقیقه در گرم وزن تر) در میوههای تیمارشده با لامبدا کاراگینان ۴ قسمت در هزار در دمای ۱۲ درجه سانتیگراد انبار مشاهده گردید. نتایج این آزمایش حاکی از آن بود که میتوان محلول کاراگینان ۴ قسمت در هزار در دمای ۱۲ درجه سانتیگراد را بهعنوان یک تیمار مفید جهت حفظ کیفیت میوههای انبار شده گوجهفرنگی رقم تینا معرفی نمود.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
نجمه زینلی پور
Department of Horticultural Science, Faculty of Agriculture, Shahid Bahonar University of Kerman, Iran
بهاره نژاد شاهرخ آبادی
Department of Horticultural Science, Faculty of Agriculture, Shahid Bahonar University of Kerman, Iran
فاطمه عاقبتی
Department of Horticultural Science, Faculty of Agriculture, Shahid Bahonar University of Kerman, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :