بهینه سازی چندهدفه سه بعدی خنک کاری لایه ای در یک پره توربین فشاربالا با استفاده از الگوریتم ژنتیک - شبکه عصبی مصنوعی
سال انتشار: 1396
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 143
فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_AKT-6-3_010
تاریخ نمایه سازی: 9 آبان 1402
چکیده مقاله:
در این مقاله بهینه سازی چندهدفه خنک کاری لایه ای یک ردیف از سوراخ های خنک کاری پره توربین یک موتور خاص به صورت سه بعدی بررسی شده است. هدف این مقاله مقایسه کارایی خنککاری لایهای و نرخ جریان جرمی خنککاری است که این دو تابع هدف از نظر نقطه اثر عکس هم میباشند. برای این منظور رقابت بین این دو مورد بررسی شده و موقعیت سوراخهای خنککاری در جهت وتر، به همراه قطر و زاویه تزریق به عنوان پارامترهای طراحی انتخاب شده اند. سپس ۳۰ نمونه به عنوان داده اولیه از تحلیل دینامیک سیالات محاسباتی ایجاد و از روش شبکه عصبی مصنوعی برای ایجاد مدل جایگزین به منظور تقریب تابع بهینه سازی پارامترهای طراحی و از الگوریتم ژنتیک برای بهنیه سازی مدل استفاده شده است. الگوی طراحی در الگوریتم ژنتیک، شش مرتبه به تناوب تکرار شده و مدل بهینه برای تابع هدف به دست آمده است. در نهایت موقعیت بهینه سوراخ های خنککاری نزدیک LE با قطر و زاویه تزریق به ترتیب ۰/۴۴۷ و ۷۳/۵۷۵ به دست آمد. مقایسه نتایج CHT هندسه پره بهینه شده با هندسه اولیه نتایج بهینه سازی را تایید می کند و نشان می دهد که به کاهش چشمگیر توزیع دمایی روی ایرفویل منجر شده است.
کلیدواژه ها:
بهینه سازی چندهدفه ، الگوریتم ژنتیک ، شبکه عصبی مصنوعی ، خنک کاری لایه ای ، پره توربین گاز ، حل ترکیبی ، دینامیک سیالات محاسباتی
نویسندگان
محمد حسین شهداد
دانشجوی دکتری / مجتمع دانشگاهی مکانیک و هوافضا، دانشگاه صنعتی مالک اشتر
محمود عدمی
عضو هیات علمی / مجتمع دانشگاهی مکانیک و هوافضا، دانشگاه صنعتی مالک اشتر
علیرضا مستوفی زاده
عضو هیات علمی / مجتمع دانشگاهی مکانیک و هوافضا، دانشگاه صنعتی مالک اشتر
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :