بررسی اثر تزریق داخل صفاقی عصاره هیدروالکلی دارچین (Cinnamomum Zeylanicum) بر یادگیری اجتنابی غیرفعال در موش های نر آلزایمری شده توسط استرپتوزوتوسین
سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 182
فایل این مقاله در 7 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_DMED-24-6_001
تاریخ نمایه سازی: 8 آبان 1402
چکیده مقاله:
مقدمه و هدف: بیماری آلزایمر یکی از شایع ترین بیماری های نورودژنراتیو می باشد که در آن نورون ها، به ویژه در نواحی مرتبط با اعمال شناختی، موردتخریب قرار می گیرند. این بیماری علت مهم دمانس پیری است که با تخریب نورونی و زوال شناختی، به ویژه در سنین پیری مشخص می شود. در گذشته، درمان های دارویی زیادی برای بیماری آلزایمر معرفی شده اند که علی رغم ایجاد تحول زیاد، به طور کامل موفق نبوده اند. ازاین رو در این تحقیق، تاثیر تزریق داخل صفاقی عصاره دارچین بر مرحله تثبیت حافظه در موش های صحرایی آلزایمری شده نر نژاد ویستار موردبررسی قرار گرفته است. مواد و روش ها: تعداد ۳۰ سر موش صحرایی نر نژاد ویستار در ۵ گروه تقسیم شدند: ۱. گروه دست نخورده (Intact)؛ ۲. گروه کنترل دی متیل سولفوکسید (DMSO)؛ ۳. گروه شاهد دی متیل سولفوکسید مایع مغزی نخاعی(CSF)؛ ۴. گروه دریافت کننده دی متیل سولفوکسید و استرپتوزوتوسین (با دز mg/kg ۵/۱)؛ ۵. گروه دریافت کننده استرپتوزوتوسین (STZ) به صورت داخل بطن مغزی و عصاره دارچین با دز mg/kg ۱۲۵ به صورت داخل صفاقی. جهت ایجاد مدل آلزایمری داروی استرپتوزوتوسین به درون بطن های مغزی تزریق گردید و پس از آن، به مدت ۴ روز موش های صحرایی آلزایمری تحت درمان با عصاره دارچین به صورت داخل صفاقی قرار گرفتند. جهت ارزیابی، یادگیری و حافظه در موش های صحرایی از طریق آزمون یادگیری اجتنابی غیرفعال بررسی شد. نتایج: تزریق داخل بطنی استرپتوزوتوسین موجب آسیب شدید یادگیری و حافظه در موش های صحرایی شد و عصاره دارچین سبب بهبود یادگیری در حیوانات آلزایمری گردید (P<۰.۰۰۱). نتیجه گیری: نتایج کلی این پروژه نشان داد که عصاره دارچین منجربه درمان ضایعات شناختی در بیماری آلزایمر می شود.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
معصومه طلوع قمری
گروه فیزیولوژی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد قم، قم، ایران
رامش احمدی
گروه فیزیولوژی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد قم، قم، ایران
سعیده پیشقدم
گروه بیولوژی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد قم، قم، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :