طرح و پروسه اختلاط کامپوزیت سیمانی مهندسی شده (ECC) در کاربری روسازی های بتنی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: پانزدهمین کنفرانس ملی بتن و بیست و یکمین همایش روز بتن، بزرگداشت استاد احمد حامی
  • کد COI اختصاصی: NCCICI15_034
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 192
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پرهام حیاتی

استادیار دانشکده مهندسی عمران، دانشکده عمران، معماری و هنر دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم تحقیقات، تهران، ایران

مهساسادات احمدی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی ارشد مهندسی راه و ترابری، دانشکده عمران، معماری و هنر دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم تحقیقات، تهران، ایران

چکیده

از روسازی های متداو ل، روسازی بتنی غیر مسلح درزدار (JPCP) است که در ضخامتی حدود ۳۰ سانتی متر احداث می شود.کامپوزیت سیمانی مهندسی شده (ECC) نوعی بتن الیافی قابل استفاده در روسازی است که با خواص مکانیکی بالا میتواند درپروژه های خاص با محدودیت، جایگزین روسا زی های متداول با ضخامتی کمتر در حدود ۵ - ۷ سانتی متر شود.در ساخت بتن ECC به عنوان یک بتن فوق توانمند نیازمند رعایت الزامات خاصی در انتخاب نوع و درصد حجمی مصالح و پروتکلاختلاط میباشد. منابع و مراجع مختلف برای ساخت بتن ECC پیشنهادات متفاوتی ارائه نموده اند اما با توجه به پیچیدگی های ساختاین نوع بتن در این مقاله به بررسی عوامل تاثیرگذار در فرآیند ساخت بتن ECC مطابق با الزامات روسازی های بتنی پرداخته شدهاست. در این پژوهش به طور کلی ۸ طرح به منظور امکان سنجی کاربرد درش تدانه، نسبت آب به مواد سیمانی، نوع سیمان تیپ ۲،نوع ماده جایگزین سیمان، نوع و درصد الیاف، نوع و درصد فوق روان کننده، فرآیند ساخت بتن ECC و کنترل با ضوابط کارپذیری ومکانیکی بتن پرداخته شده است. با توجه به نتایج پروتکل های ساخت مشخص گردید که در ساخت بتن ECC از درشت دانه استفادهنشود. همچنین بهتر است از سیمان با بلین و خواص مکانیکی بالا، الیاف با درصد بهینه ۲ % حجم مواد سیمانی، فوق روان کننده فاقدمواد دیرگیر، نسبت آب به مواد سیمانی ۲۸ / ۰، سرباره و میکروسیلیس به عنوان مواد جایگزین سیمان و مخلو طکن مناسب با امکانتغییر سرعت چر خش جهت اختلاط استفاده شود.

کلیدواژه ها

کامپوزیت سیمانی مهندسی شده (ECC)، درشتدانه، الیاف، مواد جایگزین سیمان، پروسه اختلاط

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.